Uităm să fim umani și alergăm doar după bani

sebastian-popescu-pnrb-692x360.jpg

”Capitalismul de cumetrie” venit după 50 de ani de comunism, ne-a transformat în mașinării de făcut bani și ne-a făcut să uităm să mai fim umani. ”Ne băgăm” în ”ceva”, ”undeva”, doar dacă ”ne iese ceva”. Altfel nu. Preferăm să nu ne complicăm, spunem celebrele plăci cu ”Nu am timp”, sau ”Dar de ce să mă bag?!”, și am rezolvat problema. Însă când dă necazul peste noi și primim fix ceea ce oferim, nu ne convine! Dacă nu ne trezim cu adevărat la realitate o să stăm încă patru ani în aceeași mocirlă.

Ne-am obișnuit să ne plângem, să ne victimizăm, că viața e grea, că nimeni nu face nimic pentru noi, că salariul este mic, că suntem săraci, că suntem nevoiți să ne chinuim prin alte țări, că politicienii sunt corupți, s.a.m.d., dar oare câți dintre noi am făcut ceva pentru a schimba toate astea? Câți dintre voi au inițiativă și dorință reală de schimbare? Din gură toți spunem că vrem, că dregem, dar când e de făcut ceva concret, dăm bir cu fugiții, ne dăm răniți, ocupați, și spunem că ”și așa nu se schimbă nimic”.

Preferăm să ne lamentăm, să ne plângem de milă decât să încercăm măcar să schimbăm ceea ce nu ne convine, ceea ce nu e bine.

Politicienii au ajuns corupți pentru că noi le-am permis. Pentru că în loc să îi tragem la răspundere, i-am girat cu votul nostru ani la rând, ne-am mulțumit să ne prostească cu glume de autobază, să ne dea o găleată, un pix, un fular, ulei, făină și mălai și apoi ne mirăm de ce ne merge bine. Politicienii nu s-au votat singuri. Câteva milioane bune de români i-au votat, iar alte milioane și mai multe au stat acasă și au girat indirect ca ei să ajungă să ne reprezinte pe noi toți.

Soluția nu este să stăm să ne milogim, să așteptăm să facă altu ceva pentru noi. Soluția practică, concretă, reală este să nu mai votezi aceeași oameni, de fiecare dată.

Eu sunt un om al faptelor. Îmi place să fac lucruri concrete, nu să stau să port discuții lungi și sterile. Așa a luat naștere proiectul Noua Românie. Din păcate, tinerii în special, cei care mânați de tragedia de la Colectiv, au ieșit în stradă, s-au oprit doar acolo. Și-au descărcat emoțiile în stradă, au strigat în cor după care au plecat liniștiți acasă.

E bine să protestăm, să luăm atitudine, dar nu e suficient. Ca să scapi de actuala clasă politică trebuie să vii cu altceva în loc. Cu alți politicieni care să nu aibă legătură cu sistemul. Români onești care nu vin cu gândul de a fura și dea umili pe alții.

Noua Românie este proiectul conceput întocmai pentru a deveni alternativa la actuala clasă politică. Noua Românie înseamnă onestitate, echipă și foarte, foarte multă muncă. Fără muncă în echipă și fără principii sănătoase nu ai cum să schimbi ceva.

Proiectul prinde contur tot mai mult, în fiecare zi, însă, din păcate, românii sunt extrem de comozi și adeseori neserioși când vine vorba de implicare.

Dragi români, vă invit să vă implicați și să schimbați ceea ce nu vă convine. Nu mergem la locale pentru că nu suntem suficient de bine pregătiți. Însă facem eforturi mari să ne pregătim onest și decent pentru alegerile parlamentare.

Acum ai șansa reală să te implici într-un proiect frumos, cinstit, în care să decizi tu pentru tine, pentru cel de lângă tine. Ce faci cu șansa asta? O ignori invocând lipsa de timp și interes? Aștepți să facă altul ceva pentru tine? Sau te sui în tren și începi munca?

Pentru cei care știu ce vor și își doresc cu adevărat o Nouă Românie îi aștept să se înscrie în acest proiect.

Înscrie-te în Partidul Noua Românie, AICI.

Urmăreşte Partidul Noua Românie pe Facebook.