PNR: România nu poate primi 7000 de refugiați. Românii au prioritate înaintea imigranților.

Vicepreședintele Partidului Noua Românie, Dan Truția susține că România nu poate și nici nu este pregătită economic, logistic și social, să primească 7000 de imigranți din Orientul Mijlociu. Dan Truția precizează faptul că românii și problemele lor trebuie să fie prioritare zero pentru Guvernul Ponta și nu cota de imigranți.

Partidul Noua Românie nu este indiferent sau insensibil la situația imigranților din Orientul Mijlociu, însă consideră că România nu poate găzdui 7000 de refugiați. Guvernul Ponta trebuie să se preocupe mai degrabă de problemele românilor pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să se ”refugieze„ în alte state UE ca să poată supraviețui.

„Din punct de vedere umanitar, desigur că PNR este alături de refugiaţii sirieni. Ca urmare însă a analizării impactului social şi economic, România nu poate în acest moment să asigure condiţiile necesare de trai pentru acomodarea a 7000 de imigranţi, cifra vehiculată de presă conform cotei de 3.7%. De altfel, în jurul acestei chestiuni există foarte multe semne de întrebare, Premierul Victor Ponta infirmând existenţa unui document oficial în acest sens. La momentul actual, România are destule probleme cu educaţia propriilor cetăţeni, în condiţiile în care factorul cultural nu constituie o problemă în sine. De asemenea, PNR priveşte cu îngrijorare impactul social deosebit care deja a început să se manifeste în ţări precum Germania şi care este prezentat voalat în mass-media”, a declarat Dan Truția, Vicepreședinte PNR.

Dan Truția este de părere că România trebuie să primească refugiați doar dacă și restul țărilor membre UE, vor face la fel: Din punct de vedere economic, costurile integrării vor fi suportate tot de către poporul român, iar integrarea este un proces de durată. Când sănătatea este la pământ, educaţia este la pământ, infrastructura este la pământ, chiar avem nevoie de cheltuieli suplimentare? De unde vor veni finanţările? Ce bugete vor fi reduse? În condiţiile în care Marea Britanie şi-a manifestat deja punctul de vedere şi a refuzat primirea imigranților, de ce România să accepte să primească 7000 de imigranți? Iar Regatul Unit al Marii Britanii are toate resursele necesare, economice şi sociale pentru a-i putea primi şi integra. Dacă este o problema globală, atunci trebuie tratată global, în mod egal, de către toate statele membre ale UE. În condiţiile în care toate statele Uniunii Europene pun umărul la rezolvarea acestei probleme, evident că şi România va fi alături, iar PNR va sprijini acest demers, prin căutarea şi propunerea celor mai bune soluţii, astfel încât impactul economic, social şi cultural să fie cât mai redus. PNR subliniază însă că acordarea de azil refugiaţilor este o măsură paliativă care nu rezolva problema de fond.

Partidul Noua Românie apără și susține ceea ce vor românii, susține drepturile românilor înaintea altor cetățeni europeni sau de pe alte continente.