Copiii noștri, în România lor!

România are nevoie de un popor educat, pentru a ne putea numi o țară precum cele din occident și pentru a ajunge la un nivel mai ridicat de civilizație și acest lucru începe cu copiii noștri. Ei sunt viitorul acestui popor și ei vor duce mai departe valorile noastre, dar și istoria noastră ca și popor curajos care a luptat pentru ca România să rămână întreagă. Dar oare mai suntem același popor, care acum sute de ani lupta pentru pământ și pentru ca neamul românesc să nu piară?

Cu ei trebuie să începem, să îi educăm și să le stimulăm gândirea prin reformarea sistemului educațional. Cei care sunt părinți și au copii la școală, știu că actualul program educațional e încărcat și greoi, nu se axează pe stimularea gândirii, ci prin implementarea unor idei deja stabilite și chiar învechite, care nu ne lasă copiii ’’sa gândescă în afara cutiei’’.

Programa școlară e una încărcată, atât pentru copii de clasa întâi, cât și pentru cei de liceu. Acest sistem educațional implementat produce copii ”îndobitociți” pe bandă rulantă , și ca exemplu concret avem rezultatele examenelor de capacitate și bacalaureat, care, de la an la an sunt din ce în ce mai slabe.

Avem un grad ridicat de analfabetism tocmai din cauza neajunsurilor, familii sărace care nu își permit să își trimită copiii la școală, aceștia ajungând să nu fie capabili să își scrie propriul nume. Susținerea de către stat a famililor nevoiașe pentru ca acești copii sa poată termina minimum cele 12 clase trebuie sa devină obligatorie. Oferirea de rechizite, cărți, haine pentru acești copii, cât și o masă caldă poate stimula rata frecventării școlare în zonele sărace și defavorizate ale României.

Ajungând la acest punct, familile sărace ale țării trebuie ajutate să ajungă la un nivel de trai decent. Acest lucru este posibil prin creearea locurilor de muncă bine plătite, în toate domeniile, chiar și în industrie și agricultură, prin relansarea lor și modernizarea lor pentru a ajunge la pontețialul maxim la care au fost odată. Relansarea acestor două domenii vor readuce înapoi valoarea acestei țări.

Suntem un popor de oameni inteligenți, dar care, și aici trebuie să fim realiști, ne cam lăsăm influențați și e păcat, pentru că țara încă are resurse pentru noi toți. Trebuie doar să dăm dovadă de curaj și să ne unim pentru a ne lua țara înapoi.

Îmi doresc ca prin intermediul Partidului Noua Românie să pot schimba viitorul copiilor noștri și implicit al nostru, pentru că merităm un trai mai bun, o viață decentă . Totul se clădește de jos, la fel și răul se taie de la rădăcină.

Ținând cont de faptul că PNR este constituit recent, pot spune că lucrurile s-au desfășurat destul de rapid: înființarea organizațiilor locale, pregătirea pentru alegerile parlamentare, cu un volum foarte mare de muncă, implicare, spirit de echipă și inițiativă.

În toamnă, Noua Românie va fi adevărata alternativă la actuala clasa politică.

 

Ozana Radu,

Candidat la funcția de deputat pentru județul Caraș Severin