Există prejudecăţi în politică?

Multă lume mă întreabă, şi pe bună dreptate, ce vom face noi odată ajunşi în parlament. Vom putea face ceea ce ne-am propus cu atâţia rechini înveteraţi într-ale politicii în jur? Aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu de nenumărate ori pentru că intrarea mea în politică n-a fost una premeditată, gândită, studiată…n-a fost nici măcar presimţită.

M-am înscris dintr-un imbold mai presus de mine. Ceva s-a revoltat înăuntrul meu la începutul campaniei pentru locale când oraşul fierbea de candidaţi şi campaniile lor. În urmă cu 20 ani i-aş fi privit cu detaşare… “ştiu ei ce fac, sunt oameni serioşi, nu şi-ar permite să se joace cu atâtea vieţi”, mi-aş fi spus… Sunt curioasă câţi dintre noi mai gândim acum aşa?

Câţi dintre noi mai avem încredere să ne lăsăm soarta în mâinile actualei clase politice? Nu va fi însă uşor să lupţi cu contracandidaţi care au peste două decenii avans, “unşii” neamului, unşi cu toate alifiile în realitate, dar am căutat să cuantific argumentul nostru, al unui partid nou, format din tineri fără trecut politic, în care viitorul e privit cu entuziasm, în care perseverenţa de a ne duce misiunea până la capăt, aceea de a valorifica şansă de “a fi noi înşine schimbarea pe care vrem s-o vedem la scară largă” predomină, se amplifică şi le simţi efectiv în aerul respirat la fiecare întâlnire.

Ernest Bernea sociolog şi filozof, unul dintre intelectualii de marcă ai perioadei interbelice, spune în cartea sa, „Tineretul şi politica ” că  “rostul tineretului în politică este astăzi, dacã nu mai mare că în trecut, cel puţin tot atât de mare cât a fost întotdeauna când a venit vremea unor primeniri în viaţă naţionalã. (… ) În adevãr, este aproape o lege a istoriei omeneşti că oridecâte ori un ideal nou apare, tineretul sã fie purtãtorul acestui ideal întemeietorul lumii care urmeazã sã creascã în locul celei imbãtranite. (… ) Câţi ani aveau Nicolae Bãlcescu, Ion Brãtianu şi C. A. Rosetti la 1848 şi cine erau aceia cu care au purtat şi câştigat ei lupta? Cel dintâi avea 29 de ani, al doilea 27, iar cel din urmã avea 32”. Câte dintre chipurile martirilor Revoluţiei din ‘89 nu sunt ale tinerilor?, aş mai adaugă eu.

Dacă ne uităm la actuală clasa politică obsevam lesne tineri implicaţi însă nu sunt mai mult decât copii fidele ale politicienilor care i-au crescut şi format în organizaţiile de tineret ale partidelor consacrate. Pot aduce aceştia schimbarea de care se tot vorbeşte şi pe care societatea o cere neştiind însă cui s-o ceară? În orice caz nu lupului în blană de oaie!

Căutaţi-o în partidele nou formate din tineri fără trecut politic, neafiliaţi, neformaţi după chipul şi asemănarea mentorilor politici actuali. Partidul Nouă Românie este singurul partid format din astfel de tineri, fără trecut istoric, fără apartenenţa la alte structuri politice, fără să ia în calcul alianţe şi refuzând în repetate rânduri propuneri de fuziune.

Ejusdae farinae! ( la fel ca și ceilalți ), ar spune mulţi fără să cerceteze… Aţi mai remarcat însă până acum organizaţii ale tinerilor care să pună presiune pe actuală clasa politică?! Gândiţi-va! Cercetaţi înainte de a crede! Îndemnul meu este să cercetaţi înainte de a vota şi mai presus de asta, VOTAŢI!

E dreptul vostru plătit cu sânge tânăr!

 

Nicoleta Dinu

Președintele Organizației PNR Constanța

Candidat la funcția de senator pentru județul Constanța