Antreprenoriatul viitorului într-o Comunitate a Bunăstării – o certitudine

Renașterea neamului înseamnă Renașterea fiecăruia dintre noi, românii.
Așadar, orice entitate politică, strategie națională, care să susțină un amplu proces de renaștere, trebuie sa pună accent pe creeare unui cadru de regenerare, care să faciliteze un stil de viață inspirat și armonios.

În ceea ce privește Viața, nu ne aparține în totalitate, ea aparține deopotrivă meleagurilor în care ne-am născut și comunității în care trăim. Filosofia PNR își are fundația în aceste credințe. De aceea acum, mai mult ca oricând e momentul sa strângem rândurile și să conlucrăm pentru Schimbare. Sunt mulți aceia care spun că nu se va schimba nimic în România. Iar eu le răspund: ,,Ba da! Se poate!” Daca pornești cu acest gând, că nu e posibil și nu contribui cu nimic, nici măcar la patru ani, la vot, dacă nu te implici, atunci tu subscrii la starea de fapt. Actanții din politica noastră sunt fericiți să uiți de ei, să nu te duci la vot. De aceea, publicul PNR căruia ne adresăm acum este acela care din dezgust, deznădejde, lehamite a ales până in prezent să nu se implice. Invocarea lipsei de alternativă, iată, nu mai este o scuză, în sfârșit!

Vrem schimbarea, dar nu facem nimic pentru a ne schimba. Într-un cadru mai larg, Natura însăși reacționează negativ la poluarea și presiunea umană, dar asta e o altă discuție!

Îndrăznește în a iniția transformări! PNR își propune să inspire electorii din România să ducă o viață activă, la propriu, dar și civic, condusă de curaj și îndrăzneală, având ca aliați natura, viața însăși cu obiceiurile sănătoase, emoțiile pozitive, creativitatea, curajul, tenacitatea, competența. În locul unei existențe tacite, marcată de teama de eșec, sentimentul neputinței sau al ignoranței, vă propun să ne implicăm social, politic!

Ca lideri în organizații, ne dorim să generăm un mediu puternic, vibrant, în care oamenii și echipele să fie motivate să își folosească întregul potențial de talent în obținerea rezultatelor. De ce nu am privi mai departe?  De ce românii capabili nu s-ar întoarce acasă, pentru a crește valoarea din interior?

Noi, cei din Partidul Noua Românie privim politica drept o misiune, pentru a servi societatea, a da ceva înapoi. Sfatul meu pentru români este să se implice, nu pentru că din politică se pot câștiga bani sau favoruri… ci pentru a schimba ceva în comunitate, în sănătate, soarta copiilor, calitatea vieții, mediul de afaceri, dezvoltare durabilă.
Individual, izolați in breslele noastre, poate fiecare ne-am dezvoltat, dar țara nu s-a schimbat într-un mod pozitiv în tot acest timp. Astfel, ar trebui sa-ți spui și Tu: ,,Fac ceva pentru țară, să fie bine și pentru ceilalți și pentru generațiile care vor urma?!’’.

Schimbarea, atât de mult invocată e un proces și cere timp. Oamenii evită schimbarea pentru că ,,nu vor”, ,,nu știu”, ,,nu pot”, iar ca proces, are mai multe stadii: precontemplație, contemplație (nu se știe cum), pregătire (îndoială), acțiune, menținere.

Ca popor, am permis, ne-am complăcut, noi am ales sa fim neimplicați, victime, unii ne-am adaptat, pentru că valorile ne-au fost prea ușor negociate.

Recunoașterea și schimbarea deciziilor e una dintre cele mai puternice tehnici de a obține Schimbarea, pentru că deciziile sunt locul unde convingerile și voința se întâlnesc. Dar orice decizie luată, stimate compatriot, trebuie să-ți crească numărul opțiunilor, nu să le limiteze!… Realitatea actuală o vedem si o simțim: boală, corupție, sărăcie.

“Viața nu e ceea ce ți se întâmplă, ci cum răspunzi la ce ți se întâmplă!” Începe cu Tine! Partidul Noua Românie te invită altături pentru a construi împreună o Nouă Românie! Nimic nu ne guvernează destinul, ci doar lupta cu fricile si așteptările sociale, convingerile limitative!

Revenind la omul politic, România are nevoie de un alt tip de leadership și implicit, de alt model de lideri. Din punctul meu de vedere, rolul unui om politic este să ajute și să facă bine celor care l-au investit cu încredere, cu Speranță.

Aceasta e viziunea mea, eu nu am intrat în politică pentru a deveni ,,cineva”, ci pentru a face ceva, pentru a lupta să pot promova acele politici și proiecte publice care să facă din România o poveste de succes, așa cum am făcut și în media, prin proiectele necomerciale administrate. Îmi place să rezolv probleme dificile si, în măsura în care pot, să pun ordine în haos; Toți colegii mei de partid au același crez. Intrați în politică, cu România in suflet! Vreau să văd oameni politici autentici, care iubesc această țară, frumos numită, ,,Grădina Maicii Domnului”.

Cum arată profilul unui astfel de lider?! Intuitiv, înțelept, curajos, armonios, vital, focalizat, iubitor, vizionar, flexibil, responsabil. Viteza de a genera un nou limbaj și o nouă stare de lucruri, de fiecare dintre noi depinde, pentru că România are oameni frumoși, pe care doar voința și scopul îi poate aduce împreună. România are nevoie de tine!

 

Simona Simionescu Dinu,

Candidat la funcția de senator pentru județul Bacău