Sebastian Popescu – Președinte Partidul Noua Românie

sebastian-popescu-pnrb-692x360.jpg

Sebastian Popescu este membru fondator al Partidului Noua Românie și Președinte al PNR.

Sebastian Popescu s-a născut pe 12 februarie 1982 în orașul Balș din Județul Olt. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, în anul 2006.

Sebastian Popescu este cel care a demarat proiectul Noua Românie și i-a cooptat în partid ca și membri fondatori pe Cosmin Grancea, Dan Iulian Truția și Cristian Drăghiceanu.

De profesie doctor medic veterinar și jurnalist, Sebastian Popescu a ales să nu plece din România ci să încerce să schimbe tot ce nu e bine în țară. Nu singur, ci împreună cu toți românii care își doresc să trăiască într-o țară cu adevărat europeană, democratică și modernă.

Optimist și luptător din fire, Sebastian Popescu este ”vinovatul” care a dus la apariția Partidului Noua Românie, prima formațiune politică din România care nu acceptă traseiști politici.

În timp ce majoritatea tinerilor români se gândesc cum să plece din țară în speranța unii trai mai bun peste hotare, Sebastian Popescu vrea să dea sah mat actualei clase politice pe care o consideră vinovată de situația catastrofală în care se află România.

Sebastian Popescu provine dintr-o familie de oameni simpli, muncitori, care l-au susținut cu eforturi uriașe, pentru ca acesta să devină primul doctor din familie.

După ce a finalizat studiile gimnaziale la Balș, Sebastian Popescu a urmat cursurile Grupului Școlar ”Petrache Poenaru” din Bălcești, Județul Vâlcea. A intrat cu cea mai mare notă la profilul veterinar, și a fost singurul dintre absolvenții profilului care a intrat la facultate și după șase ani a devenit medic veterinar. În 2006, Sebastian Popescu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, fiind licențiat ca și doctor medic veterinar.

De fel sunt oltean pur sânge și mă mândresc cu asta. Iute la mânie, dar pâinea lui Dumnezeu la suflet. Dacă te văd la ananghie îmi dau și cămașa de pe mine ca să îți fie bine. Însă, dacă mi-ai greșit sau batjocorit, să te ferească sfântu de furia mea. În rest sunt un om normal, optimist, visător și extrem de ambițios. Dacă îmi spui că nu am nicio șansă e ca și cum mi-a da și mai multă putere să lupt și mai multă voință să îți demonstrez că te înșeli. Am ajuns medic veterinar pentru că mi-am dorit acest lucru și pentru că am avut un sprijin necondiționat din partea părinților, a fraților dar și a bunicii din partea tatălui, singura bunică rămasă în viață”, spune cu o sinceritate debordantă, Sebastian Popescu.

La un an de la finalizarea studiilor universitare la Timișoara, Sebastian Popescu s-a mutat la București unde locuiește și în prezent.

După cinci ani de profesat meseria de doctor medic veterinar, Sebastian Popescu a ales să se îndrepte către jurnalism, a doua mare pasiune pe care a dezvoltat-o încă din timpul facultății.

În prezent coordonează două site-uri de știri www.exclusivnews.ro și www.recentnews.ro, aflate în portofoliul companiei Exclusiv NEWS SRL pe care o deține Sebastian Popescu în calitate de unic acționar.

Chiar dacă cele două site-uri de știri îi ocupă cea mai mare parte a timpului, Sebastian Popescu a decis că este timpul să se implice serios în schimbarea României.

Pentru că peștele de la cap se împute, tânărul spune că în cazul României, ”capul” sunt politicienii care de 25 de ani doar jefuiesc țara sub toate formele posibile, iar odată la patru ani, vin și prostesc din nou electoratul, sub noi sloganuri electorale sau alianțe politice și astfel se mențin la putere.

Decizia scandaloasă a CCR din 2012, prin care a aruncat la coș cele 7,4 milioane de voturi ale românilor care l-au demis pe Băsescu, a fost picătura care a umplut paharul și care l-a făcut pe Sebastian Popescu să decidă să înființeze partid politic din tineri care nu au mai făcut politică. Lucrurile au rămas în stand by până în februarie 2015, când CCR a dat o mână de ajutor acestui proiect politic, prin anularea celor 25,000 de semnături de susținere pentru un partid politic la înființare.

Sebastian Popescu, profitând de informația primită de la CCR, a reactivat proiectul politic a reușit ca în timp record să convingă trei tineri curajoși să se alăture proiectului în calitate de membrii fondatori. A finalizat în două săptămâni actele și pe 28 aprilie le-a și depus la Tribunalul București, iar pe 17 iunie, instanța aproba înființarea Partidului Noua Românie.

Am profitat de hotărârea CCR și astfel am reușit să pun în aplicare planul conceput în 2012. Mă bucur că am reușit în timp record să îi conving pe Cosmin Grancea, Dan Truția și Cristian Drăghiceanu, să mi se alăture acestui proiect extrem de ambițios prin care vreau să reformăm din temelii atât clasa politică cât și România. Cei trei tineri curajoși au avut încredere și au mers pe mâna mea și m-au susținut în acest demers unic în România pentru că și ei, la fel ca mine cred că încă mai putem schimba această țară. Deși suntem total diferiți ca și caractere, avem un țel comun: vrem schimbarea și credem că în 2016 vom da lovitura în România, lovitură la care aproape nimeni nu se așteaptă”, mai spune Sebastian Popescu.

Cei trei tineri nu doar că au fost de acord să meargă alături de Sebastian Popescu în acest proiect uriaș pentru România, ba l-au și făcut Președinte al Partidului Noua Românie.

În timp ce unii pesimiști din fire spun că nu avem nicio șansă să ne punem cu ”sistemul”, noi, cei patru muschetari ne vedem liniștiți de treabă și pas cu pas, că tot e în trend faza cu ”pașii”, construim acest partid, nu pentru noi, ci pentru toți românii care s-au săturat să fie bătaia de joc a politicienilor actuali.Lucrurile sunt extrem de simple, dacă VREI, POȚI. Dacă nu, le complici ca să nu faci nimic pentru mulțime, ci doar pentru tine. Noi nu vrem nimic pentru noi, vrem pentru toți românii, și vrem doar bine”, precizează liderul PNR.

Sebastian Popescu este mai multe decât optimist că acest proiect politic va fi foarte bine primit de români întrucât în ziua în care s-a anunțat că partidul s-a înființat, s-a produs un lucru incredibil.

De fel sunt optimist și extrem de încrezător, însă în ziua în care am dat publicității comunicatul oficial cu înființarea Partidului Noua Românie, am avut parte de o surpriză uriașă care m-a lăsat fără grai. În doar patru ore, 21 de români s-au înscris în Partidul Noua Românie, doar pentru că au aflat că ne-am înființat. A fost semnul că ne aflăm pe drumul cel bun și că românii asta așteptau să se întâmple pe scena politică: să apară un partid de la zero, curat și fără traseiști politici. Și ei și noi, credem că doar cu oameni noi și onești putem să schimbăm cu adevărat România. Cum oare să mai vii în fața electoratului și să spui că tu schimbi România când în urmă cu patru ani ai tăiat pensii, salarii, ai închis școli și spitale? Cum? Ascunzându-te într-un alt partid? Românii nu sunt chiar atât de naivi pe cât ar crede actualii politicieni. Iar în 2016 vor primi ceea ce merită de 25 de ani: a venit vremea marii și realei schimbări”, spune încrezător Sebastian Popescu.

Președintele PNR, Sebastian Popescu, le transmite un mesaj românilor care vor schimbarea: Toți românii care vor vota și susține Partidul Noua Românie, nu au nimic de pierdut, au doar de câștigat. Dacă vrei să faci parte din acest proiect unic în România, hai cu mine, înscrie-te în Partidul Noua Românie.

Date contact Președinte PNR: Telefon: 0721059141, e-mail: sebastian.popescu@partidulnouaromanie.ro