Marius N. Oprea – Vicepreședinte al Partidului Noua Românie

marius-oprea-680x360.jpg

M-am născut în București intr-o familie normală,dar am crescut și m-am dezvoltat într-o familie monoparentală și încă de la o vârstă fragedă am făcut cunoștință cu mai multe elemente care mi-au schimbat viața. Am făcut cunoștință cu piața muncii, cu responsabilitatea, realitatea adulților și cu piedici în dezvoltarea mea educațională și sportivă, piedici puse de societate, legi, politică și lipsa respectului reciproc.

Precocitatea în esență, o pot considera ca fiind o povară, o povară pe care am reușit s-o duc până intr-un moment în care  nu-mi mai face probleme, un moment în care sunt capabil să cred, că toate  lipsurile și dezavantajele din amintirile copilăriei mele au fost treptele pe care le-am urcat și depașit întărindu-mi încrederea în sine și în forțele proprii, deminitatea și dorința asidua de a schimba ceva în prezentul catastrofal pentru generația tânără sau cele ce vin.

Am terminat o facultate în domeniul Științelor Economice, sunt atestat ca Formator, Manager de Proiect și Expert Accesare Fonduri Structurale, în prezent sunt masterand în cadrul programului de masterat „Managementul Proiectelor”, susținut de catre Școala Naționala de Studii Politice si Administrative (SNSPA-Bucuresti). Acesta fiind singurul program masteral de managementul proiectelor din România acreditat de către PMI Global Accreditation Center for Project Management Education Programs (PMI GAC).

Dezvoltarea personală fiind pentru mine un aspect foarte important, imi doresc ca după terminarea studiilor de masterat, să urmez și doctoratul.

Am fost angajat și am muncit in paralel, atât în timpul studiilor din Liceu, cât și în timpul studiilor de licență din facultate. Rezultatul fiind, numirea într-o funcție de conducere managerială la vârsta de numai 22 de ani. Ulterior am renunțat la activitatea în câmpul muncii, din cauza lipsei de timp și a interesului meu ridicat asupra studiilor și urmarirea unei dezvoltări corecte ca student.

Realitatea dură cu care se confruntă societatea in prezent, trebuie să dispară cat mai repede și să producă o schimbare radicală în toate domeniile economice sau sociale.

M-am înscris în acest proiect, atras de ideea de a face politică împreună cu alți oameni care nu au în spate o istorie în acest domeniu. Am fost atras de ideea că „ oamenii care iși doresc să se înscrie în acest proiect, nu sunt validați, ci sunt selecționați”, nu se acceptă „traseiștii” politici.

Vorbesc foarte mult despre realitatea dură din România, sunt conștient că toată lumea o percepe așa cum este, dar sunt șocat de faptul că sunt foarte puțini oameni care se implică intr-o schimbare în bine.

Prin implicare mă refer și la simplul gest de a NU arunca un PET pe jos, de a strânge fără rușine fecalele celui mai bun prieten al omului atunci când ai ieșit la plimbare, de a planta un copac într-un parc, etc.

Sau mai există varianta de a schimba lucrurile în această țară cu ajutorul politicii, cum să nu îți dorești să te implici în politică și să ai o dorință de nou, când avem o multitudine de fapte de corupție afișate de presă, când pădurile noastre dispar prea repede (nimic plantat în urmă), când agricultura este la pământ, când încă avem o problemă la capitolul egalității de șanse, sistemul de sănătate este cu mult în urmă atât ca salarii, cât și ca echipamente, avem probleme serioase în dezvoltarea sportivilor, nu se observă rezultate concrete din absorbția Fondurilor Europene, educația prea puțin modernizată…ș.a.m.d. Prin aceste enumerări, sper că am răspuns la întrebarea:„De ce te-ai implicat în politică?” Iar ca un răspuns scurt, imi doresc o Nouă Românie. Tu?

Marius N. OPREA