De vorbă cu Sebastian Popescu, un viitor deputat pentru o Nouă Românie

Are 34 de ani, de profesie doctor medic veterinar și jurnalist, Sebastian Popescu a ales să nu plece din România ci să încerce să schimbe tot ce nu e bine în țară. Nu singur, ci împreună cu toți românii care își doresc să trăiască într-o țară cu adevărat europeană, democratică și modernă.

Optimist și luptător din fire, Sebastian Popescu este ”vinovatul” care a dus la apariția Partidului Noua Românie, prima formațiune politică din România care nu acceptă traseiști politici. Din postura de preşedinte al PNR şi candidat la Camera Deputaţilor pentru Vâlcea, şi-a propus dea şah mat actualei clase politice pe care o consideră vinovată de situația catastrofală în care se află România.

Cine e Sebastian Popescu şi de ce ar vota românii PNR?

Sebastian Popescu este un român simplu din popor, un oltean școlit în Banat, de profesie medic veterinar, actualmente lucrând ca jurnalist, care în urmă cu circa doi ani a fondat Partidul Noua Românie. Românii ar trebui să voteze PNR la alegerile din 11 decembrie întrucât este singurul proiect curat din România. Singurul partid construit de la zero de tineri care nu au mai fost înregimentați politic. PNR este singura opțiune curată pe care românii o pot vota cu toată încrederea.

 

De ce politică, de ce Noua Românie?

Dacă vrei să schimbi ceva în țara ta, fără politică nu se poate. Acesta este sistemul democratic, de a lua decizii în structurile statului, prin intermediul unor asocieri denumite generic partide. De ce Noua Românie? Pentru că m-am săturat de cea veche condusă într-un mod jalnic de actuala clasă politică. Este timpul să construim o Nouă Românie cu o nouă generație de politicieni.

 

Cea mai importantă măsură luată din postura de parlamentar?

Dacă aș fi ales deputat în județul Vâlcea, acolo unde candidez pe lista PNR, prima măsură pe care aș lua-o în calitate de parlamentar ar fi să depun la Camera Deputaților proiectul de lege privind răspunderea magistraților.

 

Imaginea omului politic de azi şi cum ar trebui să arate un om politic în viziunea ta.

Omul politic din ziua de azi din România nu are deloc o imagine bună în societate. Politicianul român este în prezent asimilat cu tot ceea ce este negativ, corupt, murdar, incompetent. Toate aceste lucruri derivă din activitatea lor din ultimii 26 de ani. Politicienii sunt principalii vinovați de faptul că au o imagine catastrofală în ochii românilor. Din punctual meu de vedere, politicianul trebuie să fie o persoană care desfășoară activități publice în folosul poporului, în favoarea celor care l-au ales să le reprezinte interesele. Politicianul trebuie să își schimbe atitudinea față de electorat, nu să-l mintă pentru vot, apoi patru ani să-l ignore și umilească.

 

Proiecte de viitor şi un mesaj pentru românii nehotărâţi în a ieşi sau nu la vot!

Doresc să dezvolt Noua Românie alături de colegii mei, astfel încât să devenim o forță în România și să avem puterea de a decide pentru binele nostru al tuturor. Românilor nehotărâți în privința participării sau neparticipării la vot le spun doar atât: dacă vrei să contezi, ieși la vot. Cine nu votează nu contează. De data asta ai alternativa: Noua Românie!

 

De fel sunt oltean pur sânge și mă mândresc cu asta. Iute la mânie, dar pâinea lui Dumnezeu la suflet. Dacă te văd la ananghie îmi dau și cămașa de pe mine ca să îți fie bine. Însă, dacă mi-ai greșit sau batjocorit, să te ferească sfântu de furia mea. În rest sunt un om normal, optimist, visător și extrem de ambițios. Dacă îmi spui că nu am nicio șansă e ca și cum mi-ai da și mai multă putere să lupt și mai multă voință să îți demonstrez că te înșeli. Am ajuns medic veterinar pentru că mi-am dorit acest lucru și pentru că am avut un sprijin necondiționat din partea părinților, a fraților dar și a bunicii din partea tatălui, singura bunică rămasă în viață