Noua Românie: Demiterea lui Stelian Tănase de către Parlament, o măsură justă

Partidul Noua Românie salută decizia Parlamentului de a-l demite pe Stelian Tănase din funcția de Președinte Director General al Televiziunii Române, cât și a Consiliului de Administrație al TVR. PNR susține modificarea legii de funcționare a TVR prin reducerea la minim a influenței factorului politic asupra Televiziunii Publice.

Parlamentul României a procedat corect prin respingerea raportului de activitate pe 2014 al Televiziunii Române, întrucât situația financiară a instituției este catastrofală. Respingerea raportului de activitate are drept consecință demiterea Președintelui Director General, Stelian Tănase împreună cu tot Consiliul de Administrație.

Parlamentul a luat azi o decizie justă în privința conducerii TVR. Stelian Tănase a fost nu doar un manager catastrofal, ci și un director abuziv, care a oprit emisia unui canal al Televiziunii Române și a cenzurat difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină. În cei aproximativ doi ani de mandat Stelian Tănase, prin măsurile pe care le-a luat, a prăbușit audiențele TVR și a adus televiziunea în pragul falimentului. Partidul Noua Românie susține depolitizarea totală a TVR prin modificarea legii de funcționare. Televiziunea Română trebuie redresată financiar pentru ca instituția să poată funcționa normal și să își îndeplinească menirea de serviciu public de televiziune”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele Partidului Noua Românie.

Decizia de azi a Parlamentului României este un pas spre redresarea financiară și editorială a TVR. Însă PNR cere ca toți cei care se fac vinovați de situația actuală a TVR să fie trași la răspundere și să suporte rigorile legii.

”Schimbarea conducerii TVR fără să fie dublată de măsuri concrete de redresare financiară a instituției și de tragere la răspundere potrivit legii, pe cei care au adus-o în stare de faliment, va fi degeaba. PNR solicită atât Guvernului cât și Parlamentului, modificarea de urgență a legii de funcționare a TVR, aprobarea unui plan de reeșalonare a datoriilor către bugetul de stat astfel încât ANAF să nu mai blocheze conturile TVR. Totodată, instituțiile abilitate ale statului, să demareze anchete la TVR pentru a se stabili cine se face vinovat de situația financiară a instituției”, a mai precizat Președintele PNR.

La finele anului 2014, datoriile totale ale Televiziunii Române erau de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Irina Radu, director de programe al Televiziunii Române, a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru şefia interimară a TVR.