Președintele PNR, scrisoare deschisă către Iohannis: Mediați conflictul pentru a împiedica dezbinarea românilor

Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, i-a transmis luni dimineață, o scrisoare deschisă Președintelui României, Klaus Iohannis prin care îi solicită să medieze conflictul dintre societate și Guvern pentru ca poporul român să nu fie dezbinat.

Invocând prevederile articolului 80 din Constituția României, Președintele PNR îi cere lui Klaus Iohannis să facă uz de prerogativele prezidențiale și să se implice pentru a împiedica dezbiarea românilor.

Iată scrisoarea trimisă de Președintele PNR, Președintelui României, Klaus Iohannis:

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României,

Stimate domnule Președinte Klaus Werner Iohannis

       În baza articolului 80 din Constituţia României, vă solicit să vă exercitaţi rolul de mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate pentru ca protestele din ultimele şase zile să nu împartă românii în două tabere.

În calitate de Preşedinte al României trebuie să vă implicaţi pentru a îndemna la calm, dialog şi rezolvare paşnică a problemelor apărute în România.

În aceste vremuri agitate, vă cer să daţi dovadă de responsabilitate şi să mediaţi acest conflict izbucnit între societate şi Guvern, pentru ca românii să nu aibă de suferit.

Aveţi obligaţia să interveniţi de îndată şi să dovediţi că sunteţi Preşedintele tuturor românilor.

Vă rog să faceţi tot ce vă stă în putere pentru ca societatea românească să nu se împartă în două tabere: români contra români.

Cu deosebită considerație,

Sebastian Constantin Popescu

Președinte al Partidului Noua Românie