Noua Românie a plantat copaci la Dobrești în județul Dolj

Noua Românie a participat miercuri, la campania de împădurire desfășurată în comuna Dobrești din județul Dolj. Alături de circa 200 de persoane, colegii din Organizația PNR Craiova, împreună cu Vicepreședintele Partidului Noua Românie, Sorin Preda Nica, au plantat circa 4000 de copaci.

Noua Românie pune umărul la reîmpădurirea României. Cinci membri ai Organizației PNR Craiova au participat miercuri, la campania de împădurire organizată în comuna Dobrești de către Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor.

Vicepreședintele PNR, Sorin Preda Nica, alături de vicepreședintele PNR Craiova Adrian Ștefan Virgil și de membrii Ilie Neagoe, George Mușoiu și Răzvan Nica, au plantat copaci alături de alte 200 de persoane.

Timp de cinci ore, cât a durat acțiunea de împădurire, cei 200 de participanți au reușit să planteze circa 4000 de puieți care în câțiva ani vor forma noua pădure de la marginea satului Toceni din comuna Dobrești.

”Azi alături de membri organizației PNR Craiova și alți 200 de voluntari am participat la Campania: Creștem Împreună. Am participat și voi participa, la toate campaniile de impadurire cu speranța că urmași noștri vor crește sănătoși și vor moșteni o țară curată și prosperă”, a declarat Vicepreședintele PNR, Sorin Preda Nica.

Noua România a dorit ca prin participarea la acțiunea de împădurire să dea un semnal clar autorităților statului: trăim sănătos dacă avem grijă de copaci. Respirăm un aer curat dacă avem grijă de plămânii verzi ai țării. 

Pe lângă participarea la acțiuni de îmăădurire, Noua Românie propune o măsură legislativă care să oblige fiecare persoană fizică și/sau juridică, să planteze zece copaci pentru fiecare pom tăiat.

Astfel putem să refacem pădurile țării și să stopăm defrișările ilegale care au dus la situații dezastruase în multe județe ale țării unde mafia lemnului face legea cu complicitatea autorităților statului.

Campania de împădurire de la Dobrești este prima la care participă Noua Românie în 2017, urmând ca și alte Organizații PNR să organizeze împreună cu Ocolurile Silvice, astfel de acțiuni de plantare de copaci.