Preşedintele Noua Românie cere primului ministru, Mihai Tudose, să anuleze toate pensiile speciale

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu solicită primului ministru al României, Mihai Tudose să emită o ordonanţă de urgenţă pentru anularea tuturor pensiilor speciale din România. Să fie introdus principiul contributivităţii pentru toate pensiile de stat, iar pensiile speciale deja în plată, să fie plafonate la maxim 4000 de lei lunar.

Preşedintele PNR cere premierului să pună capăt rapit acestei isterii naţionale cu pensionările pe bandă rulantă a generalilor din SRI, MAI şi MAPN, pentru a beneficia de pensii uriaşe pentru care nu au contribuit la bugetul de stat.

"Ceri public Primului Ministru al României, Mihai Tudose să emită de îndată o ordonanţă de urgenţă pentru a stopa această nebunie naţională. Este inadmisibil să primeşti o pensie mai mare decât salariul. Prin acest mod se încurajează nemunca în România. Nu este drept şi echitabil ca unii să primească pensii de 15.000, 20.000 sau 30.000 de lei pe principiul că fac parte din categorii speciale şi drept urmare primesc pensii speciale însă fără să fi contribuit cu aceste sume de bani la sistemul de pensii de stat. De unde vin banii? Cum să obligăm milioane de români să muncească lună de lună pentru a putea plăti 100.000 de pensii speciale. Mi se pare o absruditate de neimaginat să se întâmple aşa ceva în România. Şi colac peste pupăză, după ce se pensionează şi primesc pensii uriaşe, se reangajează rapid ca civili în aceeaşi instituţie şi cumulează pensia cu salariul. Nu este permis să îţi dai legi cu dedicaţie, ţie şi grupului tău de interese. Aceste pensii nesimţite nu fac decât să adâncească şi mai mult discrepanţa şi inechitatea socială între milioanele de români care trăiesc la limita sărăciei şi cei care îşi fac viaţa uşoară prin legi speciale, pe spinarea românilor. Primul Ministru trebuie să pună capăt acestei bătăi de joc cu pensiile nesimţite în România", a declarat Sebastian Popescu Preşedintele PNR.

Noua Românie atrage atenţia că dacă această problemă cu pensiile speciale nu este rezolvată, în câteva luni sistemul de pensii de stat va intra în colaps. Potrivit declaraţiilor Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, 100.000 de pensii speciale echivalează cu 4 milioane de pensii minime în România. Şi asta în condiţiile în care sunt circa 6 milioane de pensii în plată în România.

PNR propune anularea tuturor pensiilor speciale din România şi introducerea principiului contributivităţii. Pentru pensiile speicale actuale, pentru că nu se poate aplica retroactiv o lege, Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să plafoneze pensiile speciale, prin aplicarea unui impozit progresiv, astfel încât acestea să nu fie mai mari de 4000 lei lunar.