Preşedintele PNR îi cere lui Klaus Iohannis să intervină pentru a opri scandalul din CSM

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu îi solicită Preşedintelui României, Klaus Iohannis, să intervină de urgenţă pentru a pune capăt scandalului iscat în cadrul CSM şi să împiedice escaladarea acestuia. Cinci judecători ameninţă că îşi dau demisia din CSM din cauza presiunilor.

Judecătorul Evelina Oprina a declarat marţi seară la Antena 3, că cinci judecători vor să demisioneze din CSM ca urmare a presiunilor şi intimidărilor la care sunt supuşi.

„Există anumite metode pe care vă las să le calificați, anumite manevre, tehnici de impunere a superiorității în rândul membrilor, limbaj agresiv, ironii care se doresc inteligente, lipsă de toleranță, am asistat la astfel de scene. Sunt colegii noștri din Consiliu. Totul ca să creeze o stare de inadecvare. Unii rezistă mai mult sau nu. Alții cedează. Vă mărturisesc sincer că da. Și eu. Ne gândim la această posibilitate. Eu știu ce așteptări au colegii noștri de la noi și constat că nu pot să-i ajut în acest moment. Ne gândim la această variantă. Înainte, pentru că am simțit o deficiență de comunciare, cred că este de datoria colegilor noștri care ne-au trimis acolo cam care e starea de lucru. Sunt cinci judecători care vor să plece”, a spus judecătoarea Evelina Oprina.

Urmare a acestei dezvăluiri făcute de judecătoarea Evelina Oprina, Preşedintele PNR i-a trimis meircuri, o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis prin care îi cere să intervină de urgenţă şi să medieze acest conflict.

"Urmare a dezvăluirilor făcute de judecătoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la faptul că cinci judecători vor să îşi dea demisia din CSM ca urmare a presiunilor exercitate de alţi membrii din CSM, în special procurori, cât şi dezvăluirile făcute de judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, vă solicit să interveniţi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a pune capăt acestei situaţii fără precedent. În calitate de Preşedinte al României aveţi dreptul prin lege să prezidaţi şedinţele CSM la care participaţi. Vă rog ca în baza Articolului 80 din Constituţia României, să mediaţi conflictul din CSM pentru ca el să nu escaladeze şi întreg sistemul judiciar să fie afectat. Nu ignoraţi mărturisirile celor două judecătoare doar de dragul de a vă poziţiona de partea celor care vă cântă în strună şi vă fac jocurile politice. Dovediţi că aveţi curaj să vă exercitaţi întocmai atribuţiile de Preşedinte al României în folosul tuturor românilor. Nu vă mai prefaceţi că nu vedeţi şi nu auziţi ce se întâmplă în CSM. Dovediţi că sunteţi cu adevărat Preşedintele României şi nu Preşedintele propriilor interese. Dovediţi că mai meritaţi încă un mandat de Preşedinte al României", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Preşedintele PNR lui Klaus Iohannis.

PNR este primul şi singurul partid din România creat de la zero de către tineri care nu au mai fost în alte partide. PNR este singurul partid care nu acdeptă traseişti în rândurile sale.

Ajută PNR să schimbe România. Alătură-te echipei Noua Românie şi fii parte a schimbării proprieţi ţări.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.