Noi credem în Moș Crăciun, o campanie inițiată de PNR Sector 3

În prag de sărbători, voluntarii PNR au oferit daruri, copiiilor de la școala din Ciuperceni, o localitate aflată la granița României cu Bulgaria. Campania a fost organizată de Organizația PNR Sector 3, coordonată de Silvia Dobrin, președintele organizației.

După campania umanitară, ”Arată că îți pasă!” inițiată de PNR Craiova și dezvoltată și la nivel național, prin care am adus bucurie unor suflete uitate de sistemul din România, organizația PNR Sector 3 a dat startul inițiativei ”Noi credem în Moș Crăciun!”.

Sămbătă, 9 decembrie, echipa PNR alături de Președintele PNR, Sebastian Popescu, înarmați cu multe cadouri și bucurie s-au îndreptat spre Ciuperceni, o localitate aproape de malul Dunării, în Județul Teleorman. Am fost întâmpinați de copii alături de doamna directoare și de doamnele educatoare cu multă bucurie, colinde și spirit de sărbătoare.

”Este minunat că există oameni a căror amprentă pe acest Pământ este chiar aducerea bucuriei în ochii copiilor și nu doar pentru doi, trei sau patru copii ci pentru 75. Este minunat că avem astfel de exemple care ne demonstrează încă o dată că "imposibil" este doar un cuvânt, o scuză pe care oamenii o folosesc din când în când, a declarat Silvia Dobrin, Președintele Organizației PNR Sector 3.

Cadourile au fost împărțite de spiridușii lui Moș Crăciun, copiiilor care au foarte încântați și bucuroși că Moșul nu le-a uitat nici în acest an. Deși mulți dintre ei vin pe jos 2 km, ca să învețe, nu și-au pierdut zâmbetul și încrederea. Din păcate, nu doar copiii au nevoie de hăinuțe, rechizite și cadouri, ci și școala în care aceștia învață necesită multe îmbunătățiri: bănci, pardoseală, table, dotarea laboratorului de informatică, etc, cât și rezolvarea problemelor legate de încălzirea claselor. 

Deși suntem în 2017, e greu de crezut că unele școli sunt încă, încălzite cu lemne în sobă, iar copiii sunt expuși multor riscuri. Voluntarii PNR au încercat să le aducă măcar puțină speranță și să le arate că nouă ne pasă de ei.

Mulțumim tuturor voluntarilor implicați: Silvia Dobrin (coordonatorul campaniei și Președinte al PNR Sector 3) Brandusa Calin (voluntar), Marius Mateș(vicepreședinte PNR), Justiana Miță (Vicepreședinte PNR Sector 5), Nistor Maierean ( Președinte PNR Sector 6), Bogdan Vasile (Președinte PNR Sector 5), Claudia Delcea ( Secretar General Sector 5), Alexandru Săculțanu ( membru PNR), Daniel Doica (membru PNR), Valeriu Furtuna ( Presedinte PNR Tulcea), Daniel Preda ( Președinte PNR Sector 4), Cosmin Grancea ( Purtător de Cuvânt al PNR), Sebastian Popescu ( Președintele PNR).