Efectele reformei salariale a PSD: Angajaţii trebuie să vină cu bani de acasă ca să-şi plătească impozitele!

Revoluţia fiscală marca PSD are efect invers asupra salariaţilor. În timp ce parlamentarii primesc salarii majorate cu 800 lei, angajaţi din educaţie vin cu bani de acasă pentru a putea să-şi plătească impozitele la stat după ce contribuţiile au fost mutate integral la angajator.

PSD îşi bate joc în ultimul hal de români. După ce luni de zile au tot trâmbiţat pe toate canalele media că de la 1 ianuarie 2018 salariile bugetarilor se vor majora cu 25%, în realitate acestea scad şi cu 40%. Şi românii care lucrează în companii private, sunt afectaţi de noua "revoluţie fiscală" cu mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat.

"Gogoaşa PSD cu majorarea salariilor, se desumflă în această lună şi toţi românii vor vedea cum au fost păcăliţi de acest partid care deţine puterea în România. Ceea ce face PSD acum este o bătaie de joc în cea mai pură formă. Trist este că cei care au de suferit de pe urma "revoluţiei fiscale" sunt tot românii cu salarii mici şi medii. Dacă parlamentarilor le cresc veniturile cu 800 lei lunar, multor angajaţi din Educaţie care au doar un contract part time, salariul scade dramatic şi sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a putea să îşi achite impozitele pe salariu. Astfel că PSD dă cu o mână şi ia cu două. Dar ia doar de la cei mulţi şi neputincioşi pentru a da la cei puţini şi cu funcţii înalte. Sper ca PSD să primească ceea ce merită din partea românilor, ca urmare a adoptării unei astfel de decizii care taie drastic veniturile românilor doar pentru ca Guvernul să poată acoperi găruile din buget", a delcarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Pe lângă mutarea integrală a contribuţiilor de la angajator la angajat, PSD a decis ca indiferent de norma de angajare, fie de 2, 4, 6 sau 8 ore, impozitele se plătesc la salariul minim brut de 1900 lei. Aşa se face că personalul bugetar angajat cu fracţie de 2 sau 4 ore, sunt puşi să plătească impozite la salariu de 1900 lei şi în această situaţie trebuie să vină cu bani de acasă pentru a putea să îşi achite dările către stat. Lucru inadmisibil cu care PNR nu poate fi de acord, de aceea Preşedintele PNR cere PSD să modifice această prevedere şi să nu mai oblige angajaţii să plătească taxe la nivel de salariu mini dacă nu au normă întreagă.

"Altă bătaie de joc o reprezintă obligarea angajatului cu contract part time să plătească taxe pentru salariu întreg. Este o hoţie pe faţă menită să colecteze cu forţa mai mulţi bani de la populaţie. Prin această măsură nu faci decât să descurajezi angjaările şi să încurajezi munca la negru. Cer PSD să renunţe la această măsură fiscală şi să se aplice impozitul pe norma de lucru potrivit contractului de muncă şi să nu mai plătească pentru 2 sau 4 ore, impozite pentru normă întreagă", a mai declarat Preşedintele Noua Românie.

Potrivit estimărilor făcute de liderul de sindicat, Dumitru Costin susţine că 2 milioane de angajaţi din mediul privat vor primi salarii micşorate din cauza "revoluţiei fiscale".

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu susţine că salariile a peste 22,000 de bugetari vor scădea cu circa 40% începând cu ianuarie 2018. În timp ce angajaţii din IT vor avea o scădere medie de 7% a salariului de bază.

Dumitru Coarnă lider sindical SNPPC, spune că 8000 de polițiști din zona executivă, adică criminaliști, judiciari, cei din posturile de poliție rurală, cărora le vor scădea salariile nete în februarie într-o medie de 250-300 de lei.