PNR se opune legii care dă undă verde pentru defrișarea pădurilor virgine din România

Partidul Noua Românie se opune ferm proiectului de lege adoptat miercuri de Senatul României, prin care pădurile virgine din România pot fi tăiate!

Miercuri 21 Februarie 2018, Camera Senatului a adoptat un proiect de lege care va permite defrișarea pădurilor virgine sau a zonelor protejate, în vederea executării de lucrări publice. Inițiatorii legii au fost cei de la PSD și ALDE. Proiectul va fi trimis spre adoptare camerei decizionale, Camera Deputaților și ulterior pentru promulgare, Președintelui României.

„Scoaterea definitiva si ocuparea temporara a terenurilor din fondul forestier national necesare realizarii, dezvoltarii, intretinerii si modernizarii sistemelor de utilitati publice in vederea asigurarii securitatii si sanatatii oamenilor si animalelor, este permisa inclusiv pentru suprafetele cuprinse in zona de protectie stricta, zona de protectie integrala si zona de conservare durabila a ariilor naturale protejate, rezervatii naturale precum si pentru suprafetele incluse in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania ori care intrunesc criteriile si indicatorii pentru includerea in Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania”, potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru administratie publica a Senatului.

Îm timp ce alte țări europene au fost amendate de Curtea de Justiție a UE pentru astfel de acțiuni prin care au adus prejudicii, integrității zonelor de pădure, România continuă să permite defrișarea pădurilor, cu toate că acest fenomen a luat o amploare, deloc neglijabilă, în ultimii ani.

România pierde trei hectare de pădure pe oră, numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori, înregistrate în 2015, ajungând la aproape 100 de raportări pe zi, potrivit celui mai raport Greenpeace.

Cu toate acestea, legislația precară și ingoranța aleșilor au efecte grave asupra pădurilor din țara noastră.

PSD și ALDE continuă să sfideze în continuare românii. Nu era suficient că rămănem fără păduri, că exportăm ilegal mii de hectare, acum statul poate să defrișeze și pădurile virgine și ecosistemelor protejate. În ritmul ăsta, în curând nu vom mai avea aer să respirăm. Am ajuns la nivelul în care ne tăiem pădurile și ne vindem pământul, strănilor” a declarat Cosmin Grancea, Purtător de Cuvânt al PNR.

Noua Românie trage un semnal de alarmă asupra acestor măsuri drastice și iresponsabile care, în lipsa unei strategii naționale forestiere, pot distruge mediul înconjurător și ne pot impacta viața în mod direct.

Poți spriji și tu pădurile virgine din România! Semnează petiția inițiată de Green Peace aici.