Preşedintele PNR solicită desecretizarea tuturor protocoalelor dintre SIR şi instituţiile statului!

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu solicită în mod public, desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate de Serviciul Român de Informaţii cu instituţii ale statului român. 

Preşedintele PNR consideră că românii trebuie să afle adevărul despre modul de lucru al SRI şi al altor instituţii ale statului român.

"Solicit în mod public tuturor decidenţilor politici şi nepolitici din România, să dispună desecretizarea în regim de urgenţă a tuturor protocoalelor încheiate de SRI cu diverse instituţii din România. Dacă există cadru legal creat prin lege, prin care SRI este abilitat să transmită informaţii diverşilor demnitari şi instituţii publice, pentru ce mai era nevoie de un protocol secret? Este inadmisibil ca alte instituţii ale statului român să adauge la lege, să creze protocoale secrete prin care SRI să poată controla România. Ce treabă are Înalta Curte şi Inspecţia Judiciară şi CSM, cu SRI? Ce colaborare? Pentru ce protocoale secrete? Aceste protocoale arată adevărata mizerie din societatea românească, arată cum se face justiţia în această ţară. Doar în vremea comuniştilor securitatea făcea dosare penale la comandă. Ce caută ofiţeri SRI în echipe cu procurorii la instrumentarea cauzelor penale? Colonelul Dumbravă a scăpat porumbelul şi acum se confirmă tot ce a spus despre "câmpul tactic". De aceea desecretizarea este obligatorie pentru a se face odată lumină şi să ne debarasăm de practicile securiste iar cei care au făcut aceste abuzuri grave să plătească. PNR nu va tolera niciodată vreo imixtiune de orice fel în atribuţiile procurorilor şi judecătprilor. PNR militează pentru o reală separaţie a puterilor în stat. Doar aşa România va deveni cu adevărat un stat democratic în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt respectate", a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Potrivit informaţiilor furnizate în spaţiul public, din 2009 şi până în prezent, SRI a semnat zeci de procotocale de colaborare cu numeroase instituţii ale statului, printre care se numără Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspecţia Judiciară şi ANAF.

Partidul Noua Românie, fondat în 17 iunie 2015 de către Sebastian Popescu, Cosmin Grancea, Dan Iulian Truţia şi Cristian Drăghiceanu, tineri care nu au mai fost membri în alte partide, este singura formaţiune politică care nu acceptă traseişti politici în rândurile sale şi nici membri ai altor partide.

Te poţi alătura echipei PNR doar dacă ai minim 18 ani împliniţi şi eşti de acord cu Statutul şi Programul Politic al PNR.