Noua Românie reunește comunitatea românească din Belgia

La începutul lunii iunie, echipa PNR Belgia a organizat o reuniune în natură a comunității românești din Belgia. Circa 100 de persoane, copii și adulți s-au bucurat într-un cadru românesc de sărbătoarea zilei de 1 Iunie.

 

Multe bucurii, energie și zâmbetele au fost câteva ingrediente care au stat la baza atmosferei din orașul Belgian, Halle. La mii de kilometri departe de casă, dar totuși cu sufletul alături de România, parinți și copii au uitat pentru câteva momente de rutină și au petrecut românește.

Așa cum se cuvine la orice petrecere românească, nu au lipsit micii și berea, dar nici cei mici nu au fost uitați. Pentru ei, echipa PNR a pregătit locuri speciale de joacă, un castel gonflabil și o expoziție de desene.

”Membrii organizației PNR Belgia doresc să dezvolte o famile de români ghidați de aceleași idealuri și dorinte. De aceea, se înâlnesc cu orice ocazie, care se ivește, nu numai la ședinte de partid, ci și la evenimente sociale și festive. Prima ediție a "Ziua copilului @PNR Belgia " a adunat adulți si copii, care s-au distrat și s-au bucurat de timpul petrecut împreună. Copiii au fost principalii beneficiari ai distracției, iar noi am obținut, pe lângă voie bună și distracție, și câteva promisiuni de adeziune care se vor concretiza  în această lună, în înscrieri in PNR”, a declarat Radu Sumănaru, Președinte al Organizației PNR Belgia.

Organizația PNR Belgia, s-a înființat în anul centenarului, fiind cea din 5-a structură locală din Diaspora și cea de-a 32-a Organizaţie Locală a Partidului Noua Românie.