Alexandru Vîlvoi, invitat de onoare la Aniversarea a 3 Ani de Noua Românie!

Preşedintele Asociaţiei România fără Gropi, Alexandru Vîlvoi, invitat de onoare la aniversarea a trei ani de Noua Românie, a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia actuală a României, îndemnând la implicare şi asumare pentru a scoate ţara la liman.

Alexandru Vîlvoi a luat cuvântul în cadrul evenimentului aniversar desfăşurat la Sala Amfiteatru a Institutului Naţional de Statistică, susţinând un discurs motivant şi extrem de bine argumentat.

"Vârful Omu are o înălțime de peste 2.500 m, înălțimea sa fiind calculată având în vedere ca punct de referință/punct de plecare nivelul mării. În 1918, Martie, România se afla într-o situație tragică. De fapt toată România mai rămăsese în zona Moldovei. Guvernul, Casa Regală, toate instituțiile statului, parte din populație erau refugiate în zona Moldovei și împreună cu Armata se luptau să țină frontul și să evite dezastrul total. La 1 Decembrie 1918 România era reîntregită. Nu mai existau bucăți de țară în afara țării, și acest lucru după nici 8 luni și într-un context internațional terifiant, nicidecum comparabil cu cel de acum. Cum au reușit înaintașii noștri de atunci o asemenea răsturnare de situație? Cum au reușit să pună bazele unei Noi Românii? Au fost uniți și au pus interesul României înaintea oricărui alt interes. În 2018 România se află sub nivelul mării și cineva trebuie să sară în apă și să scoată țara la liman. Văd mulți tineri în această sală și ca vârstă dar și din punct de vedere politic, am văzut multă coagulare în rândul românilor din Diaspora, și aceste lucruri mă fac foarte încrezător că există resursa umană necesară și capabilă pentru construirea unei Noi Românii. Doar să fiți cu băgare de seamă căci apa mării ascunde și sirene ce cântă ademenitor și corupător: o funcție mai bună, o combinație, ML la scară, secretară. Ele caută slăbiciunea pentru a vă putea șantaja pe viitor. Fiți tari și îndepărtați cu fermitate aceste tentații efemere și astfel veți rămâne liberi, fără sfori legate, iar România va câștiga o nouă clasă politică demnă, competentă, dedicată și capabilă nu doar să ducă țara la mal, ci să o ridice până la înălțimea unui munte. Sfatul meu, îndemnul meu, care este și o rugăminte: Fiți uniți! Fiți încrezători în puterile voastre! Rezistați tentațiilor! Astfel se va contrui o Nouă Românie pentru noi, pentru români", a declarat Alexandru Vîlvoi la Aniversarea Noua Românie.