Preşedintele PNR: Este inadmisibil ca europarlamentarii români să voteze rezoluţia împotriva României

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, a susţinut marţi seară, o declaraţie de presă cu privire la rezoluţia votată în Parlamentul European la adresa României. Preşedintele PNR a dezaprobat ferm gestul unor europarlamentari români de a vota rezoluţia împotriva României.

Preşedintele PNR consideră că indiferent de disputele politice şi de calculele electorale, europarlamentarii români trebuie să facă front comun şi să îşi promoveze ţara nu să o denigreze la Bruxelles.

"Sunt profund dezamăgit de atitudinea europarlamentarilor care au votat împotriva României, această rezoluţie. Este inadmisibil să fii europarlamentar ales de către români, să le reprezinţi interesele în Parlamentul European, şi să ai oastfel de atitudine împotriva propriei tale ţări. Este nepermis ca jocul politic intern să fie exportat la Bruxelles şi să ne împroşcăm cu noroi între noi şi să afectăm destul de grav imaginea României în Uniunea Europeană şi pe plan extern. Recomand românilor să nu mai voteze europarlamentarii care azi au votat împotriva propriei ţări.  Oricât de complicată ar fi situaţia politică în ţară, pe plan extern noi trebuie să fim uniţi. La 100 de ani de la Marea Unire, ne facem de râs cu astfel de europarlamentari. Probleme sunt, dar trebuie să ni le rezolvăm acasă, nu să mergem să bătem toba afară. Ce credibilitate avem când mergem şi ne sabotăm singuri. Vă rog nu mai votaţi politicieni care fac rău propriei ţări", a declarat Preşedintele PNR.

Cu privire la raportul MCV, făcut public de Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Preşedintele PNR consideră că cerinţele cuprinse în raport reprezintă o imixtiune în treburile interne ale României şi că ele încalcă suferanitatea naţională.

"MCV nu îşi mai are rostul nici în România nici în Bulgaria, creează o discriminare în UE. Ori se introduce pentru toate ţările membre UE ori se scoate definitiv. Atâta timp cât procedura de revocare a Procurorului General este prevăzută în lege şi Ministrul Justiţiei are acest drept, nu poate să vină nimeni să ne impună să suspendăm această procedură. Dacă legile justiţiei au fost aprobate de Parlament, validate de CCR şi publicate prin decret prezidenţial în Monitorul Oficial, ele trebuie să intre în vigoare şi să producă efecte juridice. Nicio lege nu este perfectă, însă până când se modifică, legile în vigoare trebuiesc respectate. Nu este permis ca cineva din afara ţării să vină să ordone României să suspende aplicarea unor legi adoptate legal de Parlament. România este stat suveran, independent şi indivizibil şi aşa trebuie să rămână", a mai declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.