Române nu mai arunca cu pietre în mine. Vreau doar să fac bine!

sebastian-popescu1-692x360.jpg

Române de ce dai cu pietre în mine? De ce mă pui la zid, mă acuzi, mă faci hoț și mafiot, când eu îți vreau doar binele. De ce mă lovești când eu vreau ca împreună să construim o Nouă Românie?

În februarie 2015 am repornit un proiect început în august 2012, am găsit trei tineri români curajoși care au acceptat provocarea de a face ceva în premieră în România: un proiect curat, de la zero, pentru noi toți românii.

Pe 25 aprilie 2015 am semnat toți patru certificatul de naștere al unei Noi Românii, pe 17 iunie 2015, Tribunalul București a validat nașterea iar de la 1 septembrie proiectul a fost lansat la apă.

Încă din prima zi de viață, atât eu cât și ceilalți trei membri fondatori am fost atacați din toate părțile, pe nedrept, din motive incredibile, și doar pentru că unii români chiar nu înțeleg ce înseamnă să te implici, să construiești, să clădești și să schimbi ceea ce nu e bine în România.

De atunci, zi de zi suntem ținta ironiilor, atacurilor mârșave, acuzelor nefondate. Și toate doar pentru că am avut curajul să ieșim din rând și să încercăm să trezim la realitate românii. Doar pentru că ne dorim în mod real și serios o Nouă Românie. Doar pentru că suntem diferiți, tineri, și necorupți.

Înțelegem reticența la nou, dar de aici și până la a spune ”Alții care vin să fure”, ”Hoților”, ”Mafioților”, este de neînțeles. Nu am cerut nimănui nimic, nu am deranjat pe nimeni cu nimic. Doar am promovat prin forțe proprii, acest proiect iar cei care au rezonat la el s-au înscris în partid. Căci despre asta este vorba.

Nu vrem laude, nu vrem statui sau covor roșu, vrem doar să credeți în noi, să ne susțineți sau măcar să nu ne puneți piedică pe scări doar pentru că așa v-ați simți mai bine.

Nu ne deranjează criticile, mai ales cele bine argumentate, nu suntem perfecți, nu suntem atotștiutori, suntem doar curajoși și dornici de a începe ceva nou.

Înainte să ne ataci pe nedrept și să ne bagi în aceeași oală cu restul politicienilor, gândește-te că în spatele acestui proiect sunt români care lucrează zi și noapte pentru un lucru bun, care să îți facă și ție viața mai bună. Sunt români care își pierd nopțile încercând să pună proiectul pe picioare și să convingă cât mai mulți români să se implice în PNR.

Nu mai da cu pietre în mine căci nu eu te-am condus în ultimii 25 de ani de zile. Nu eu te-am umilit, nu eu te-am jefuit, nu eu ți-am luat banii și de pâine și nu mi-a păsat dacă pleci departe în lume. Sunt om bun și vreau să fac mult bine, nu singur, am o mână de oameni alături de mine. Oameni curajoși, oameni muncitori și serioși care vor și ei să facă bine.

De 25 de ani te plângi că nu îți e bine, că nu mai suporți să fii condus de ”nobilime”, iar acum când încercăm să construim ceva diferit, de ce te opui? Cum vrei române să îți fie bine? Lăsându-i tot pe cei care acum ne conduc, să fie la putere și azi și mânie?

Peste fix un an de zile vei vota din nou cine să te reprezinte în Parlament. Vom veni în fața ta cu oameni ca tine, din popor, tineri și cu dorința de mai bine. Atunci să te văd române pe cine ștampila vei pune. Dacă tot pe ei atunci să nu mai speri să îți fie bine.

E ușor a critica și a da cu pietre fără să stai să asculți, fără să te implici, sau fără să ai măcar înțelepciunea de a spune o încurajare care să ne dea forța să mergem cu încredere mai departe.

Române, nu mai da cu pietre în mine. Nu-ți sunt dușman, îți vreau doar binele. Hai cu mine, hai să construim împreună o Nouă Românie. Dar hai acum, nu mâine!