Preşedintele PNR cere demiterea de urgenţă a întregii conduceri a STS şi a celor responsabili de moartea tinerei de la Caracal

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, a susţinut vineri seară, o declaraţie de presă la Sediul Central al PNR din Bucureşti, ca urmare a situaţiei tragice de la Caracal, în urma căreia o tânără de 15 ani a fost răpită, sechestrată şi ucisă de un criminal.

Sebastian Popescu a declarat că toţi cei vinovaţi din STS, sistemul unic de urgenţă 112, Poliţia Română şi procuratură, să fie demişi şi traşi la răspundere, de îndată. Preşedintele PNR avertizează Primul Minsitru al României, să nu facă greşeala de a majora bugetul STS, prin rectificarea ce urmează să fie supusă aprobării în CSAT, în şedinţa de marţi.

"Solicit Demiterea de îndată a întregii conduceri a STS, demararea de anchete penale pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi remedierea în cel mai scurt timp cu putinţă, a neregulilor de la serviciul unic de urgenţă 112.În anul 2019, în era tehnologiei, când printr-o banală aplicaţie de mobil poţi să fii localizat cu o aproximaţie de 3-5 metri, este inadmisibil ca STS şi serviciul unic de urgenţă 112, să dea astfel de rateuri. Explicaţiile STS prin care se spală pe mâini susţinând că nu are niciun fel de vină, sunt penibile şi neadevărate. Este a doua oară când STS o comite grav şi cred că a venit timpul ca cineva să şi plătească pentru aceste erori mortale. Avertizez Primul Ministru al României ca nu cumva la rectificarea bugetară să suplimenteze bugetele STS şi ale serviciilor de informaţii. În contextul actual, alocarea de bugete suplimentare ar fi o gravă eroare şi ar dovedi o complicitate bolnavă cu aceste servicii incompetente. Nu doar corupţia ucide, ci şi incompetenţa, indolenţa şi nepăsarea celor plătiţi să asigure servicii de siguranţă naţională pentru protejarea românilor. Intervenţia poliţiei este de neînţeles. Cu sau fără mandat, poliţia trebuia să intervină de urgenţă. Se pare însă că au tratat cu superficialitate acest caz. Dacă se confirmă informaţiile vehiculate în mass media, potrivit cărora, tânăra ţipa că o omoară, iar poliţia stătea la poartă, aşteptând mandatul, lucrurile vor lua o turnură extrem de gravă care ar trebui să producă un cutremur în toată Poliţia Română,  iar capte trebuie să cadă pe bandă rulantă, de la cel mai mic până la cel mai mare. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal este de neconceput şi denotă că sunt multe lacune atât în proceduri rapide de intervenţie şi acţiune cât şi lacune legislative. Declaraţia Procurorului General prin care recunoaşte că suspectul crimei era în vizorul DIICOT pentru trafic de persoane, dar că nu era monitorizat de nicio instituţie,  dovedeşte încă odată o crasă neglijenţă şi lipsă totală de profesionalism a angajaţilor statului, cu atribuţii în acest sens. Din păcate, această tragedie arată faţa urâtă a insistuţiilor statului român, create pentru as servi şi proteja cetăţenii. PNR cere măsuri urgente din partea insituţiilor competene, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai producă. Regret sincer moartea tinerei din Caracal. În numele PNR, transmit sincere condoleanţe familiei. Dumnezeu să o aibă în pace", adeclarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.