Noua Românie, proiectul prin care se trece de la vorbe goale la fapte reale

”Dacă vrei, poți”, este motto-ul proiectului național ”Noua Românie”, prin care tinerii români care nu mai vor să se lase conduși de lideri corupți, trec de la vorbe goale la fapte reale.

Ca să poți schimba ceva în România trebuie în primul rând să „VREI”, apoi vine și ”POȚI”. Trebuie să vrei să te implici în viitorul acestei țări iar acum și POȚI să faci acest lucru, în mod real.

Primul pas e să te înscrii în Noua Românie, iar alături de tinerii care deja au devenit membri, și apoi să te apuci de treabă. Să așterni pe hârtie tot ceea ce vrei să faci în România, să propui soluții pentru a schimba legislația acolo unde ea este deficitară, lacunară sau inexistentă. Să te implici în găsirea de soluții pentru o economie reală, o agricultură modernă și dezvoltarea sistemului educațional și de sănătate.

Pornim de la principii sănătoase, nu acceptăm traseiști politici în acest proiect, nici oportuniști, ci doar români care vor să lucreze în echipă la un proiect național, serios, ambițios.

Toți românii care vor să devină membri în Noua Românie, singurul partid creat de la zero de tineri, și primul partid care nu acceptă compromisuri sau alianțe cu alte partide, au șansa unică de a se implica direct în proiect și să decidă pentru viitorul lor în România.

Și în România se poate face treabă, și noi putem avea infrastructură moderă, școli și spitale la standarde europene, dar trebuie să ne implicăm, să-i ”concediem” pe cei care acum ne conduc destinele și să ne asigurăm că punem în loc oameni onești, dornici de schimbare, care respectă legea și sunt competenți.

Dacă vrei să te implici în acest proiect și să ai un cuvânt de spus, PNR face primul pas și anunță primele subiecte de interes național pe care le trece în agenda de lucru:

  1. Legislație națională pentru modernizarea agriculturii românești prin asigurarea liniilor de finanțare pentru agricultori cât și piață de desfacere națională.
  2. Îmbunătățirea legislației penale și fiscale pentru aplicarea confiscării extinse în cazul evaziunii fiscale, spălării de bani și a corupției.
  3. Tinerii inventatori vor fi susținuți de către stat pentru a-și pune în practică ideile, iar cele care se dovedesc fezabile să fie produse la scară industrială.
  4. Legea răspunderii magistraților pentru ca toți judecătorii și procurorii care comit abuzuri să fie sancționați, atât legal cât și material, mai ales în cazul unor decizii CEDO.
  5. Modernizarea și informatizarea integrală a sistemului de încasare plăți și taxe la stat, atât la nivel central cât și local. Astfel încât, orice român să poată face plata online, prin internet, de oriunde s-ar afla, a oricărei taxe, fie ea pentru persoană fizică sau pentru persoană juridică.
  6. Modernizarea tuturor școlilor și spitalelor de stat din România.
  7. Înființarea Poliției Animalelor pentru a proteja necuvântătoarele de relele tratamente și abuzurile comise de diferite persoane.
  8. Înființarea Companiei Naționale de Agricultură și Zootehnie prin care se urmărește dezvoltarea și modernizarea agriculturii și zootehniei, prin dezvoltarea de ferme în toate județele țării, ferme care să devină un motor de dezvoltare locală.
  9. Înființarea Campionatelor Sportive Naționale Școlare pentru a încuraja mișcarea, sportul, competiția în rândul elevilor.
  10. Înființarea Autorității Naționale pentru Vîrsnici, prin intermediul căreia statul se va îngriji de bătrânii fără aparținători.
  11. Înlocuirea programului Cornul și Laptele cu programul național ”Masă caldă pentru elevi”.
  12. Revizuirea și reconfigurarea curriculei școlare pentru clasele I-XII, astfel încât să fie eliminate materiile inutile, sau excesiv ”studiate”.
  13. Creșterea gradului de remunerație financiară în învățământ și sănătate, proporțional cu nivelul de performanță.
  14. Susținerea industriei locale prin relansarea mai multor companii cu tradiție în România, precum, Uzina Aro, prin dezvoltarea prototipului realizat de un grup de studenți de la Iași, iARO Camarad Army.
  15. Reînființarea Uzinei Tractorul din Brașov pentru a se putea dezvolta industria de utilaje agricole care să fie achiziționate prin programe naționale, de către fermierii români.
  16. Regândirea după model suedez și finlandez a sistemului social, prin încurajarea muncii și a recalificării.
  17. Îmbunătățirea legislației fiscale pentru a crește gradul de colectare al taxelor și impozitelor. Regândirea acțiunii ANAF astfel încât să se pună accent pe prevenție și astfel încât situațiile companiilor rău platnice să fie rezolvate rapid, și fără măsuri brutale care să ducă la blocarea activității și intrarea în faliment.
  18. Profesionalizarea personalului din instituțiile publice și angajarea de personal în mod transparent, legal, eliminarea nepotismelor și favoritismelor.
  19. Finalizarea în patru ani de zile a tuturor lucrărilor începute în domeniul infrastructurii rutiere, astfel încât economia să se poată dezvolta constant.
  20. Modernizarea căilor ferate și a vagoanelor de călători ale CFR astfel încât să crească gradul de comfort al călătorilor.
  21. Companii precum Poșta Română, Oltchim Rm. Vîlcea, Hidroelectrica, Antibiotice SA, Tarom, CFR Marfă, să fie modernizate, salvate din faliment prin management eficient și să rămână în proprietatea statului ca și parte a strategiei de dezvoltare și siguranță națională.
  22. Cadru legislativ pentru stimularea dezvoltării locale la nivel de comună și oraș, astfel încât să se creeze noi locuri de muncă, ce să asigure dezvoltarea comunității.
  23. Creșterea puterii de cumpărare a populației, prin majorarea veniturilor lunare și reducerea cuantumului unor taxe și impozite.
  24. Elaborarea unei legi prin care autoritățile publice locale, primării, consilii locale sau județene, să nu poată aproba cheltuieli pentru construcții de parcuri, spații de agrement, baze sportive, în localități unde nu există nici rețea de canalizare, apă sau gaze. Proiectul de lege este menit să stopeze risipa banului public pe construcții și investiții inutile comunității locale.

Acestea sunt o mică parte din subiectele pe care echipa PNR le are în prezent în analiză și lucru, și pe care le va prezenta detaliat și defalcat pe fiecare în parte, în perioada imediat următoare.

Programul electoral și de guvernare al PNR va fi realizat de către membri, în urma consultărilor cu specialiștii din fiecare domeniu, astfel încât el să devină realizabil și să nu rămână doar la stadiul de ”promisiuni electorale”.

Echipa PNR este conștientă de faptul că sunt foarte multe lucruri de făcut în România, iar unele foarte urgente, însă prin muncă serioasă și cu oameni pregătiți, lucrurile se pot schimba, însă nu peste noapte. Trebuie să începem de undeva schimbarea, să începem să construim, nu să dărâmăm.

PNR are o altă abordare și vrea să clădească alături de tineri o Nouă Românie. PNR vrea să convingă românii că acest proiect este unul extrem de serios și realizabil, atâta timp când numărul celor care se implică în proiect, crește de la o zi la alta.

Partidul Noua Românie NU promite, Partidul Noua Românie se implică, dezvoltă, concepe, unește, construiește, împreună cu tine. Cu ce bani? Cu banii plătiți de tine, române.

În timp ce toate partidele s-au înființat pentru a fura organizat, PNR preferă să investească eficient banii colectați de la populație. Împreună putem să realizăm multe lucruri bune în România, dar doar dacă nu mai furăm.

Dacă vrei să dezvoltăm toate aceste proiecte și să construim ceva serios, frumos și durabil, hai cu noi în echipă. Înscrie-te în Partidul Noua Românie.