Programul electoral al celui mai tânăr Preşedinte din istorie, Sebastian Popescu

O scrisoare către milioane de români

Candidez la cea mai înaltă funcţie în stat pentru a reda speranţa românilor că schimbarea se poate produce atunci când crezi, lupţi şi nu cedezi.

Pornind de la atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României, voi fi Preşedintele care se va lupta pentru a schimba în bine, imaginea României în lume. Peste tot în lume, voi reprezenta cu mândrie ţara mea şi voi lua alături de mine, românii care au dus faima ţării noastre şi care sunt adevăraţi ambasadori pentru România, dar şi oameni de afaceri pentru a contribui la mijlocirea schimburilor economice astfel încât, în mod indirect, să îmi aduc aportul la dezvoltarea ţării şi la creşterea prosperităţii românilor.

Deşi nu am atribuţii de legiferare, voi depune toate demersurile necesare pentru ca sistemul de educaţie să fie reformat, modernizat, iar poporul român, educat. În calitate de Preşedinte al României îmi doresc să conduc un popor educat care nu se va mai lăsa manipulat.

Investiţia în educaţie înseamnă investiţie în români, în dezvoltarea şi pregătirea lor şi astfel România va prospera.

Un popor educat va şi să respecte legea, să îşi respecte semenii, să fie responsabil în societate, să devină un exemplu pentru cei din jurul său.

Voi veghea la respectarea Constituţiei şi a legilor ţării, la buna funcţionare a autorităţilor publice şi voi fi principalul garant al independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a României. Voi media orice conflict apărut între între puterile statului, precum şi între stat şi societate, astfel încât românii să nu aibă de suferit.

Mă voi implica activ, în limitele constituţionale, în dezvoltarea societăţii româneşti, în rezolvarea problemelor sociale şi economice pe plan intern.

Voi face toate demersurile necesare pentru a asigura românilor din Diaspora, drepturile şi libertăţile ce le revin potrivit convenţiilor şi tratatelor internaţionale.

Redobândirea cetăţeniei române se va face în mod gratuit iar procedurile nu vor dura mai mult de trei luni.

Voi asigura consensul între minorităţile naţionale pentru o bună conivieţuire pe teritoriul ţării.

Mă voi lupta pentru ca România să fie acceptată în Spaţiul Schengen şi voi face toate demersurile necesare pentru ridicarea vizelor SUA pentru cetăţenii români.

De fiecare dată când voi merge la reuniunile Uniunii Europene, mă voi lupta pentru ca România să aibă parte de respectul cuvenit, să fie tratată de la egal cu toate statele membre şi nu voi accepta de la nicio altă ţară sau structură internaţională, imixtiuni în treburile interne ale României.

Vremea “Capului Plecat”, nu va exista în mandatul meu de Preşedinte al României.

Nu voi ezita să cer autoirtăţilor competente, expulzarea de pe teritoriul ţării a tuturor celor care intervin în treburile interne ale României şi încalcă protocoalele şi convenţiile internaţionale.

Voi lupta pentru ca toate statele să respecte cu adevărat România şi să nu ne mai considere nimeni, ca fiind cetăţeni de mâna a doua.

Reîntregirea ţării prin unirea Republicii Moldova cu România va fi unul dintre punctele prioritare în cei cinci ani de mandat ca Preşedinte al României.

Voi depune toate eforturile diplomatice pentru recuperarea Tezaurului şi/sau a contravalorii acestuia, de la Federaţia Rusă.

De asemenea, îmi doresc ca alături de instituţiile statului român, să contribui la recuperarea tuturor creanţelor istorice pe care alte state le au faţă de România.

Voi respecta întocmai deciziile Curţii Constituţionale şi ale Parlamentului, indiferent dacă ele îmi sunt potrivnice sau favorabile.

Nu voi lua niciodată o decizie care să afecteze poporul român şi nici nu voi juca interesul naţional pentru vreun avantaj electoral.

Voi respecta cu sfinţenie separaţia puterilor în stat, mă voi lupta pentru reformarea justiţiei pentru ca toţi românii să aibă încredere că vor avea parte de un proces echitabil în momentul în care îşi caută dreptatea într-o instanţă din România.

Nu voi numi niciodată în vreo funcţie, o persoană compromisă moral, persoane aflate în curs de cercetare penală,  persoanele condamnate pentru fapte de corupţie sau pentru fapte antisociale grave.

În cei cinci ani de mandat vreau să ajung măcar odată, în fiecare localitate din ţară. În fiecare zi când mă voi afla în ţară, voi lua la pas fiecare sat, comună  oraş, pentru a vorbi cu românii, pentru a le asculta păsurile şi pentru a le aduce astfel la cunoştinţa autorităţilor competente, pentru a fi rezolvate cu celeritate.

Nu voi avea nici măcar o zi de concediu pe toată durata mandatului de Preşedinte al României. Mă voi dedica trup şi suflet pentru a ajuta la dezvoltarea ţării şi la creşterea nivelului de trai a poporului român.

Voi reorganiza aparatul administrativ de la Administraţia Prezidenţială pentru a fi mult mai eficient şi pentru a reduce costurile de funcţionare şi totodată voi renunţa la vila de protocol ce îi revine Preşedintelui. Voi alege să trăiesc modest, la fel ca majoritatea milioanelor de români. Pe toată durata mandatului de Preşedinte al României aleg să lucrez şi să înnoptez la Palatul Cotroceni, fără alte privilegii şi facilităţi. Un preşedinte adevărat care îşi iubeşte sincer poporul, nu poate trăi în lux şi opulenţă în timp ce milioane de români trăiesc în sărăcie şi îşi duc viaţa de pe o zi pe alta.

Voi uza de avantajele protocolului Preşedintelui doar atunci când milioane de români o vor duce bine şi nu vor simţi grija zilei de mâine.

Un Preşedinte trebuie să fie solidar cu poporul său şi să trăiască la fel ca milioane de români.

Anual, de Ziua Naţională a României, voi organiza la Palatul Cotroceni, un Teledon naţional pentru strângerea de fonduri ce vor fi dirijate către copii nevoiaşi, sărmani, bolnavi. Şi prin intermediul acestui eveniment caritabil, ce îmi doresc să devină tradiţie în România, vreau să susţin solidaritatea între români şi fiecare din puţinul său să dea pentru aproapele aflat în suferinţă.

Indiferent de culoarea politică a majorităţii parlamentare şi a Guvernului, voi milita pentru dialog, consens şi rezolvarea cu celeritate a problemelor ţării şi voi pune întotdeauna, mai presus de orice, interesul naţional şi binele românilor.

Cât priveşte dreptul constituţional al Preşedintelui de a graţia persoane condamnate la măsuri privative de libertate, voi uza de acest drept doar în cazuri excepţionale şi doar atunci când din motive sociale şi umanitare, sau generate de o eroare judiciară, se impune ca Preşedintele să facă un act de graţiere.

Nu voi avea nici un fel de compasiune şi milă faţă de acele persoane care s-au înfruptat din avuţia naţională, au umilit şi batjocorit oameni, au denigrat ţara şi au trădat interesul naţional pentru un ban.

Nu voi ezita să retrag toate decoraţiile acordate de către Preşedintele României, persoanelor care prin comportament, acţiune şi discurs, aduc atingere României şi simbolurilor naţionale.

Voi cultiva în cei cinci ani de mandat, unitatea naţională, respectul faţă de ţară, semeni, simboluri,  cultură şi identitate naţională.

În calitate de Şef al Forţelor Armate, voi angaja România doar în misiuni de menţinere a păcii, în teatrele de operaţiuni militare, potrivit angajamentelor asumate de România în cadrul NATO şi al altor organisme internaţionale.

România a fost şi va rămâne un popor paşnic care va merge în luptă doar pentru a-şi apăra propriul teritoriu şi nu pentru a cuceri noi teritorii.

Nici un efort nu va fi în zadar şi nicio zi nu va trece fără să fac ceva pentru ţara mea, pentru ţara noastră.

Un preşedinte adevărat nu are nevoie de bodyguard. Dacă îţi iubeşti poporul cu adevărat, poţi merge liniştit şi cu tramvaiul, ca un om normal, fără SPP şi girofar.

După 30 de ani de promisiuni neonorate şi minciuni deşarte, după 30 de ani de aşa zisă democraţie în care ai fost nevoit să votezi răul cel mai mic, ai acum şansa de a vota cu toată inima, fără nici un regret. Pe 10 noiembrie, deschide-ţi sufletul, vino la vot şi dă-mi şansa să lupt şi pentru visul tău.

Doar dacă ne unim forţele, pe 10 noiembrie putem produce împreună minunea care să schimbe definitiv România.

Ajută-mă pentru ca această scrisoare să ajungă la fiecare român, în fiecare colţişor de ţară. Ajută-mă să facem o minune la 30 de ani de la Revoluţie.

 

Cu dragoste şi multă speranţă,

Al vostru umil confrate, Sebastian Constantin Popescu

Cel mai tânăr Preşedinte din istorie