PNR nu este de acord cu prorogarea majorării alocaţiilor. Guvernul Orban să facă rost de bani

Partidul Noua Românie respinge ferm decizia Guvernului Orban de a emite ordonanţă de urgenţă pentru a proroga intrarea în vigoare a majorării alocaţiilor pentru copii.

Preşedintele PNR, Sebastian Popescu cere Guvernului să respecte legea adopată de Parlamentul României şi promulgată în 14 ianuarie 2020, de Preşedintele României.

"Guvernul Orban îşi bate joc de milioane de copii cărora le spune că o să le dea alocaţiile majorate la...toamnă. Este inadmisibil ca o lege în vigoare să fie prorogată de Executiv pe motiv că nu sunt bani. Este obligaţia Guvernului să găsească resurse financiare pentru a plăti alocaţiile. Nu să proroge termenul de intrare în vigoare. Defapt vedem că acum când sunt la Putere, liberalii au alt discurs şi altă atitudine. Se dovedeşte că încă odată că "Gura păcătosului adevăr grăieşte", când Ludovic Orban a spus citez "Nici dacă am vrea nu avem cum să majorăm alocaţiile". Defapt PNL nu doreşte majorarea alocaţiilor, pentru că dacă ar fi dorit acest lucru ar fi găsit resursele financiare necesare plăţii acestora. Când au avut un interes electoral au susţinut majorarea alocaţiilor, acum s-au sucit. Bine că nu sunt bani pentru majorarea alocaţilor copiilor dar Guvernul Orban este darnic cu toate serviciile SRI, SIE, STS, SPP. Prin aceste decizii, Guvernul Orban arată care îi sunt priorităţile. Iar copii României nu reprezintă o prioritate pentru PNL. Ruşine PNL, Ruşine Guvernului Orban pentru că vă bateţi joc de milioane de copii", a declarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.