Alegerile anticipate nu aduc nimic bun pentru România. Vor rămâne aceleaşi partide în Parlament. PSD, PNL şi Iohannis îşi bat joc de români

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu acuză PSD, PNL şi pe Kalus Iohannis de faptul că au creat în mod artificial o criză politică şi guvernamentală cu scopul de a provoca alegerile parlamentare anticipate.

”Iresponsabilitatea celor de la PSD şi PNL, alături de Preşedintele iresponsabil şi abuziv, se joacă cu această ţară aruncând-o într-o criză politică şi guvernamentală care are efecte negative asupra tuturor românilor. PNL şi Iohannis vor să aibă toată puterea în ţară şi pentru asta sunt dispuşi să sacrifice tot, şi Constituţie şi legi, şi Parlament şi români. Calcă totul în picioare doar ca să îşi îndeplinească planul. În cazul în care s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, care nu pot fi decât suprapuse peste cele locale, în Parlament vor rămâne aceleaşi formaţiuni politice. Nici un nou partid nu va putea accede în forul legislativ. Şi atunci, ce schimbare se va face? Doar numerică? Că PNL va deveni majoritar şi PSD minoritar? Vedem ce au putut face în prezent liberalii cu 20% în Parlament. 25 de ordonanţe de urgenţă date în toiul nopţii, fără avize şi fără să respecte condiţiile minime legale de adoptare. Mă îngrozesc de ce ar putea face în ţară dacă ar avea şi majoritatea în Parlament. Partidele mici şi nou înfiinţate nu au capacitatea organizatorică şi nici resursa umană şi financiară pentru a putea să se organizeze peste noapte să facă faţă simultan la două rânduri de alegeri. Românii trebuie să ştie adevărul şi să deschidă bine ochii. Să nu îi mai voteze pentru că de 30 de ani îşi bat joc de noi şi asta vor face în continuare. PNL şi PSD îşi doresc mai multă putere doar pentru ei, nu pentru a face ceva bun pentru români”, a declarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.

Cât priveşte desemnarea lui Orban în funcţia de premier pentru formarea noului Guvern, de către Iohannis, la doar o zi după ce Guvernul Orban a fost demis de Parlament prin moţiune de cenzură, Preşedintele PNR susţine că Iohannis dovedeşte încă odată faptul că el nu respectă Parlamentul şi nici Constituţia României şi că scopul lui este de a provoca alegeri anticipate.

„Să numeşti acelaşi premier demis de Parlament, care şi-a dovedit incompetenţa în cele trei luni de mandat, denotă cât de rupt de realitate eşti şi că îţi baţi joc fără jenă, de o ţară întreagă. Iohannis este dispus să sacrifice o ţară pentru a-şi vedea planul măreţ, să devină tătucul suprem care să taie şi spânzure mai ceva ca Băsescu şi Ceauşescu la un loc”, a declarat Sebastian Popescu.

Noua Românie nu susţine anticipatele pentru parlamentare şi face apel la decidenţii politici să nu se joace cu focul căci românii nu dorm şi nu sunt proşti.