Preşedintele PNR: Klaus Iohannis aruncă ţara în criză politică şi economică. Desemnarea lui Cîţu în funcţia de premier, o bătaie de joc

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu îl acuză pe actualul Preşedinte al României, Klaus Iohannis că îşi bate joc de români prin nominalizarea lui Florin Cîţu în funcţia de prim ministru.

"Iohannis dovedeşte încă odată că nu îi pasă nici de români şi nici de deciziile instituţiilor statului român. Deşi este Preşedintele României şi ar trebui să fie primul cetăţean din această ţară care să dea dovadă de respect, echilibru şi să vegheze la respectarea Constituţiei, Iohannis ignoră atât Parlamentul cât şi Curtea Constituţională. Prin desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de prim ministru, Iohannis dă dovadă de multă nesimţire şi efectiv îşi bate joc de români dar şi de CCR. Se pare că nu a înţeles nimic din decizia CCR din 24 februarie, care a stabilit că Preşedintele trebuie să facă o nouă desemnare de prim ministru dar cu condiţia ca persoana respectivă să poată forma o majoritate în Parlament care să-i acorde votul de învestitură. Însă, prin această desemnare, Iohannis vrea să provoace cu orice preţ, anticipate, sperând că PNL va fi votat de majoritatea românilor şi astfel să aibă puterea absolută în România. Acest domn, care vremelnic este Preşedintele României, sfidează cu tupeu o ţară întreagă ca şi cum toţi am fi sclavi pe moşia lui. Preşedintele României nu are atribuţii în a provoca alegeri anticipate. FRlorin Cîţu nu a primit niciodată aviz în Parlament, atunci când a fost propus Ministru al Finanţelor, ba mai mult a fost adoptată o moţiune simplă la adresa lui în Senat. Ţinând cont de aceste aspecte, Florin Cîţu nu are nicio şansă să primească votul de învestitură în Parlament. Prin aceste decizii, Iohannis aruncă România într-o criză politică fără precedet care inevitabil va afecta grav şi economia ţării. În plină criză de coronavirus, Iohannis dovedeşte că este un Preşedinte iresponsabil căruia nu îi pasă de români şi de nevoile lor. România are nevoie de un Guvern stabil care să guverneze ţara, să ia măsurile urgente pentru combaterea coronavirusului şi pentru organizarea la termen, a alegerilor locale şi parlamentare. Alegerile sunt ale românilor nu ale lui Iohannis şi ale PNL.", a delcarat Sebastian Popescu Preşedintele PNR.