Preşedintele PNR solicită autorităţilor să nu comită abuzuri în numele "stării de urgenţă"

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu solicită autorităţilor române cu atribuţii în perioada decretării "stării de urgenţă" în România, din cauza epidemiei de coronavirus, să nu ia măsuri exagerate care să ducă la abuzuri.

"Am citit integral decretul prezidenţial cât şi anexele sale cu privire la decretarea stării de urgenţă în România. Este o premieră pentru ţara noastră, o astfel de procedură legislativă şi administrativă. De profesie sunt doctor medic veterinar şi înţeleg foarte bine ce înseamnă o epidemie, ce măsuri presupune, atât în plan medical cât şi administrativ. Însă, solicit autorităţilor române ca nu cumva sub umbrela "stării de urgenţă" să dea dovadă de exces de zel şi să comită abuzuri asupra cetăţenilor români. Chiar dacă suntem în stare de urgenţă, nu trebuie să uităm că înainte de orice este vorba de oameni, de viaţa şi bunăstarea lor şi că decretarea unei astfel de situaţii are scopul principal protejarea populaţiei de coronavirus. Aşadar, transmit public autorităţilor române că în capitate de Preşedinte al PNR, voi fi extrem de atent la toate deciziile ce se vor lua în această perioadă şi că voi ieşi public să informez românii despre orice derapaj şi exagerare a autorităţilor române. Sunt sceptic că instituţiile statului se vor comporta exemplar în această perioadă şi că nu vor exista derapaje", a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Preşedintele Noua Românie transmite românilor un mesaj de unitate, calm şi responsabilitate.

"Dragi români, trecem împreună prin această furtună epidemică, extrem de dificilă. În această perioadă trebuie să dăm dovadă de cooperare, înţeleger,e sprijin reciproc, să limităm pe cât posibil deplasările astfel încât să nu contribuim la răspândirea acestui virus nenorocit care a îngenuncheat planeta. Panica nu ajută la nimic. Până azi am fost feriţi de forme grave şi de decese. Sper ca România să treacă rapid prin această epidemie, fără îmbolnăviri grave şi fără români decedaţi. Vă doresc sănătate din belşug şi să ne rugăm la Cel de Sus să ne aibă în pază", a mai declarat Preşedintele PNR.

Luni, 16 martie 2020, Preşedintele României a emis Decretul prezidenţial privind instaurarea Stării de Urgenţă în România, din cauza epidemiei de coronavirus, pentru o perioadă de 30 de zile.