Preşedintele PNR: Este foarte grav că Iohannis nu ştie că deciziile CCR sunt definitive şi nerevizuibile

Preşedintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu este şocat de atitudinea lui Klaus Iohannis care a lansat un atac nepermis la adresa CCR şi a cerut revizuirea deciziei în cazul revocării lui Kovesi de la Şefia DNA. 

"Sunt uimit de faptul că după şase ani de mandat în funcţia de Preşedinte al României, Klaus Iohannis nu ştie un lucru banal: deciziile CCR sunt definitive, obligatorii şi nerevizuibile. Dacă nici măcar atâta lucru nu a aflat în şase ani de mandat, este clar ce capacitate are de a conduce ţara către o "Românie normală". Nu poti să ataci CCR când nu îţi dă dreptate şi să o ridici în slăvi când îţi face pe plac. Fie că îţi convin, fie că nu, deciziile CCR sunt obligatorii inclusiv pentru Preşedinte", a declarat Preşedintele PNR.

Sebastian Popescu taxează dur şi declaraţiile Primului Ministru, Ludovic Orban care a spus că decizia CCR cu privire la prevederile OUG 1/1999 cu completările ulterioare, îndeamnă la "anarhie".

"La fel ca şi Iohannis, domnul Orban, vremelnic Prim Ministru al României, sper că nu pentru mult timp, habar nu are despre ce înseamnă să respecţi Constituţia şi să emiţi acte normative în concordanţă cu prevederile constituţionale. În mintea lui îmbibată în alcool, să respecţi Constituţia României înseamnă să îndemni la anarhie. Defapt, prin aceste declaraţii, atât Iohannis cât şi Orban îşi dau arama pe faţă şi ne arată nouă tuturor atât gradul lor de inteligenţă, dar şi respectul faţă de legi şi Constituţie şi incapacitatea lor de a emite acte normative care să nu încalce legea fundamentală. Constat faptul că dacă cineva îndrăzneşte să îi contrazică în privinţa deciziilor pe care ei le iau în "numele poporului român", imediat sunt puşi la stâlpul infamiei şi acuzaţi că instigă la anarhie. În realitate, lucrurile sunt exact invers. Într-o ţară democratică, puterea este împărţită şi nu poate fi deţinută de unul sau doi oameni, întrucât asta înseamnă dictatură. Iohannis şi Orban ar fi bine să priceapă că nu pot tăia şi spânzura în România după bunul plac nici măcar în stare de urgenţă. Decizia CCR cu privire la Oug 1/1999 a fost luată cu unanimtate de voturi, adică inclusiv judecătorii numiţi de Iohannis şi PNL, au constatat abuzurile celor doi "liberali" care vor să controleze dicatorial România", a mai declarat Preşedintele Noua Românie.