Câte umilințe mai vrei să înduri române? Nu vezi că ăștia te lasă și fără bani de pâine!

Sebastian-Popescu-692x360.jpg

În urmă cu aproximativ 25 de ani, comuniștii și securiștii, sătui de Ceaușescu, l-au executat în ziua de Crăciun pe motiv de Revoluție. Am trecut de la comunism la …democrație, dar cu aceeași gardă veche vopsită în salvatorii României.

Au murit români la Revoluție sperând că vor scăpa țara de comuniști. Și-au jertfit viața pentru o țară mai bună. După 25 de ani, procuratura română închide dosarul Revoluției pe motiv că faptele s-au prescris și că NIMENI nu mai este vinovat pentru moartea românilor.

Tot ce a fost bun în România a fost luat pe o nimica toată de cei din fostul PCR și fosta securitate. Au creat alte structuri de stat cu denumiri moderne dar tot cu oameni din vechea gardă comunistă.

Ți-au pus bir pe benzină și motorină sub pretextul că-ți fac drumuri și autostrăzi. Au tocat miliarde de euro pe contracte cu dedicație, drumurile sunt ca pe timpuri, autostrăzile sunt ba neterminate, ba surupate la două săptămâni de la inaugurare.

Lună de lună plătești taxe la sănătate, iar când pui piciorul într-un spital, să te ții tare măi frate. Șobolani, gândaci, mucegai și unde mai pui că trebuie să scoți și bani ca să dai….să dai ca să…ai parte…de sănătate.

Școlile din România au ajuns ring de box, profesorii și elevii se bat mai rău ca pe maidan. Nici vorbă de educație. Elevii fac parada modei la școală și se laudă cu telefoanele de ultimă generație și cu mașinile cumpărate de părinți.

Construim pe bandă rulantă biserici, dar nu avem bani pentru a repara școli și spitale. Elevii învață în clădiri care se prăbușesc peste ei, își fac nevoile la toaleta din curte, iar în spitale te rogi să nu pleci acasă și cu alte ”boale”.

Avem peste 18.000 de biserici și doar 425 de spitale și 4000 de școli. Îți trimiti copilul la școală și te trezești că fie i-a picat tavanul în cap, fie l-a bătut un elev fără ca profesorul să intervină, sau mai rău să fie agresat chiar de dascăl, sau înjunghiat în fața școlii de un ”băiat de cartier” cu ”școala vieții” învățată printre blocurile gri.

Știm să fim uniți doar când ne înghesuim la cozi de doi kilometri, să pupăm moaștele unui sfânt scos de Biserică, pentru a mai face un ban în plus.

Un polițist moare pentru moftul unui general care se grăbea în INTERES PROFESIONAL, să ajungă repede acasă să nu i se răcească șprițul.

Polițiștii se plâng că nu au benzină să alerge după infractori, dar stimabilii conducători nu se deplasează nici până la frizer, dacă nu au antemergător.

România, țara paradoxurilor. Ne plângem că nu avem bani de salarii decente, spitale și școli moderne, drumuri și autostrăzi, dar avem miliardari în euro, corupți cu dosare fără număr la DNA, dar degeaba. Ei fură în grup și noi, românii, rămânem să le plătim și furtișagurile dar și ”cazarea” la închisoare.

Avem corupție, dar fără a avea și corupți. Toată țara știe cine și cum fură, dar justiția e oarbă…îi nimerește doar pe cei care fac ”găinării”, iar peștii mari rămân și cu banii și cu libertatea.

România, țara în care judecătorii și procurorii își dau mâna cu politicienii și afaceriștii ca să fure în liniște și fără grijă. Te duci la judecată să ca un magistrat dreptate să îți facă și deși legea e de partea ta, ajungi să înfunzi pușcăria, doar pentru că cineva se joacă cu destinul tău ca și cum ar fi Dumnezeu.

Suntem oare prea săraci ca să mai sperăm și să ne dorim să trăim decent, în propria țară? Suntem oare uituci când e vorba de schimbare și greșim la infinit?!

Sincer măi frate, cât să-i mai votezi? Nu ți-au ajuns 25 de ani de ”FAPTE”? Nu te-ai convins ce le poate pielea, frate?! Cum crezi că tot ei vor putea realiza adevărata schimbare?

Deschide bine ochii române și nu te mai vinde din patru în patru ani pentru o pâine iar mai apoi să te plângi că nu ai de niciunele.

Hai să ne unim, să muncim și să credem într-o minune, române, în 2016. Crede, speră căci se poate să o duci mai bine frate. Dar nu votând-i tot pe ei măi frate.

Hai mai bine să ne unim române, și împreună să construim o Nouă Românie.