Noua Românie desfiinţează Poliţia Locală

Partidul Noua Românie va desfiinţa prin lege, Poliţia Locală. În România trebuie să existe o singură poliţie. Această instituţie finanţată din banii românilor, a devenit un instrument politic aflat la comanda şi dispoziţia Primarului din fiecare localitate. 

Poliţia Locală va fi desfiinţată. Este promisiunea pe care PNR o face românilor. Nu pot exista în România două poliţii. Se creează confuzie şi se cheltuie inutil, fonduri uriaşe pentru a menţine două structuri paralele de poliţie.

Poliţia Naţională aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne se poate organiza intern pe departamente, structuri specializate pe diferite tipuri de actiivtate. Nu este necesar să se creeze structuri de poliţie locală în coordonarea primăriilor şi a Consiliilor Locale. Nu puţine sunt cazurile de abuzuri ale angajaţilor din Poliţia Locală, care în mod fals sunt denumiţi poliţişti, deşi majoritatea dintre ei nu au studii de profil. Iar nivelul de pregătire este unul care lasă foarte mult de dorit.

De foarte multe ori Poliţia Locală "arde gazul de pomană", comite abuzuri şi execută comenzi la carerea primarilor.

România poate funcţiona şi fără Poliţia Locală care are la dispoziţie personal şi logistică, mai ceva ca Poliţia Naţională.

Prin lege, vom desfiinţa Poliţia Locală şi vom transfera bunurile către Ministerul Afacerilor Interne. O parte din personal poate fi încadrat în cadrul Poliţiei Naţionale, la cerere, dar doar după ce vor efectua cursuri intensive de instruire de minim 6 luni.