Buletinul va fi eliberat pe loc. Românii nu vor mai fi puşi pe drumuri degeaba

Noua Românie va modifica legislaţia naţională şi va informatiza serviciile de Evidenţa Populaţiei, astfel încât, cartea de identitate să se elibereze pe loc, fiecărui cetăţean, fără să mai fine nevoie să revină peste 14 zile pentru a-şi ridica noul act de identitate.

Noua Românie elimină birocraţia şi eficientizează serviciile publice astfel încât românii să piardă cât mai puţin timp pe la uşile instituţiilor statului.

Românii vor putea merge la orice oficiu de Evidenţă a Populaţiei, indiferent de domiciliu, pentru a solicita schimbarea actului de identiate.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, baza de date va fi interconectată astfel încât să se poată verifica cu uşurinţă datele din orice localitate.

Iar dacă actele necesare schimbării buletinului, sunt complete, operatorul de la Evidenţa Populaţiei îi eliberează noul act de identiate, pe loc, în maxim 15 minute de la efectuarea fotografiei.

România are programatori excepţionali, iar cu ajutorul lor vom moderniza sistemele informatice ale instituţiilor publice pentru ca astfel să scurtăm timpii de aşteptare. 

În plus, persoanele care nu doresc să meargă fizic la un birou de Evidenţă a Populaţiei, poate să îşi trimită toate actele pe site-ul instituţiei, unde va exista un sistem securizat de transmitere de date şi fotografie, iar noul act de identitate i se livrează acasă în decurs de trei zile.

La fel se va proceda şi cu eliberarea permisului de conducere. Prin cele două variante, fie pe loc, fie prin sistem online, în decurs de trei zile.