Noua Românie susţine legalizarea canabisului în scop medicinal şi recreativ

Noua Românie susţine legalizarea consumului de canabis în scop medicinal şi recreativ. Efectele benefice demonstrate de studiile medicale, în tratarea afecţiunilor cronice, faptul că statul român poate încasa taxe şi impozite prin comercializarea acestei plante, determină PNR să susţină legalizarea.

Potrivit studiilor medicale efectuate până în prezent, dar şi mai multor relatări ale persoanelor care s-au tratat cu THC, această plantă este benefică în afecţiuni grave precum cancerul. Există foarte multe dovezi științifice care confirmă faptul că canabisul este benefic în scop medicinal. Tratarea durerilor cronice este unul dintre principalele motive pentru care s-ar recomanda utilizarea de canabis medicinal. 

Cercetătorii au descoperit faptul că această plantă poate fi benefică pe termen pentru indivizii cu tulburări de somn asociate cu sindromul de apnee obstructivă, fibromialgie, durere cronică și scleroză multiplă, cât şi în atenuarea simptomelor în sindromului Tourette, simptome ale tulburării de anxietate și îmbunătățirea sindromului de stres post-traumatic.

Ştefan Beşan, stabilit de câţiva ani în Germania, diagnosticat cu o tumoră la coloană, mărturiseşte că a reuşit să supravieţuiască consumând canabis, doar aşa a reuşit să facă faţă durerilor insuportabile.

"Am avut o tumoră în zona sacrală a coloanei, din naștere, dar care a început să îmi producă dureri cronice la vârsta de 20 de ani. Până la vârsta de 24 de ani când am fost diagnosticat și operat, m-am automedicat cu cannabis, ilegal, pentru că era singurul lucru care mă ajuta să adorm cu dureri.. Ştiam de efectele benefice de la un prieten care a decedat din cauza cancerului și s-a automedicat, tot ilegal, ultimul an de viață, pentru că doar așa îi venea poftă de mâncare și îl lua somnul. Acum, în Germania, am fost diagnosticat cu o boală autoimună incurabilă și ghici ce mi-a fost recomandat, și îmi aștept rețeta... tot canabis medical ( THC ), ca o alterativă la antiinflamatoarele steroidale care prezintă riscuri mari pentru sănătate la consum pe termen lung (în cazul meu ar trebui să le iau pe viață). Deci, da, din experiența personală și nu numai, susțîn legalizarea 100%. În cazul meu doctorii erau uimiți cum de am rezistat 4 ani cu dureri de genul celor prin care am trecut, fiindcă în mod normal după 2-3 luni de dureri acute fără oprire, oamenii intră în depresie sau mai rău.. Deci Canabisul mi-a salvat viața și sănătatea mentală, trecând printr-o boală grea, și stigmatul și stereotipurile legate de Canabis sunt unul din motivele pentru care am ales să plec din țară. Cei care au fost luați de jandarmi de pe stradă și duși prin secții vreo 5-6 ore pentru o țigară, știu la ce mă refer" a declarat Ştefan Beşan, candidat la Camera Deputaţilor din partea Noua Românie.

Proiectul PNR prevede că această platntă va putea fi cultivată legal, recoltată şi comercializată în condiţiile legii, astfel încât totul să fie controlat şi certificat pentru a înlătura orice excese sau efecte negative.

Astfel se va crea un întreg lanţ economic de la cei care cultivă, recoltează şi comercializează canabis iar România va putea încasa taxe şi impozite la buget, iar consumul de canabis devine reglementat şi legalizat. Vor exista în farmacii medicamente, calmante și preparate din canabis, eliberate doar pe bază de prescripție medicală sub formă de ulei, tinctură sau infuzie.