Noul Preşedinte al Partidului Noua Românie, ales prin vot secret electronic, pe 9 şi 10 ianuarie 2021

Partidul Noua Românie a început de azi, 28 noiembrie 2020, pregătirile pentru alegerea noului Preşedinte al PNR. Scrutinul se va desfăşura prin vot electornic, pe 9 şi 10 ianuarie 2021.

În plină campanie electorală pentru parlamentare, PNR se pregăteşte pentru alegeri interne. Întrucât mandatul actualului Preşedinte al PNR se încheie pe 28 ianuarie 2021, Biroul Executiv Naţional al PNR a adoptat pe 25 noiembrie 2020, calendarul de alegeri şi a stabilit componenţa Comisiei Electorale.

Potrivit Articolului 37, alin 2 din Statutul PNR, pot candida pentru funcţia de Preşedinte al PNR, toţi membrii care au cel puţin un an vechime în Partidul Noua Românie. Candidaturile se trimit pe email în perioada 1-17 decembrie 2020, la adresa [email protected]

Pot vota noul Preşedinte al Partidului Noua Românie, toţi membrii PNR care au cotizaţia plătită la zi, inclusiv pe luna ianuarie 2021.

Votul se va desfăşura pe 9 şi 10 ianuarie 2021, în sistem electornic pe platforma internă a PNR.

Comisia Electorală pentru alegerea Preşedintelui PNR, aprobată de Biroul Executiv Naţional, are următoarea componenţă:

Cătălin Gabriel Dumitrescu - Preşedinte

Adriana Popa - Membru

Andrei Obleagă - Membru

Andrei Moldoveanu - Membru

Tot pe 25 noiembrie 2020, Biroul Executiv Naţional al PNR a decis convocarea Adunării Generale a Partidului Noua Românie pe 24 ianuarie 2021 pentru validarea noului Preşedinte şi pentru alegerea Vicepreşedinţilor naţionali, alegerea Comisiei Naţionale de Etică şi ArbitraJ cât şi validarea noului Statut şi Program Politic al PNR.

Mandatul de Preşedinte PNR este de patru ani şi începe din momentul în care acesta depune jurământul de învestitură în cadrul Adunării Generale din 24 ianuarie 2021.

Art. 37. Alegerea Președintelui Partidului Noua Românie. Președintele PNR este ales prin vot direct, secret, de către toți membrii activi ai partidului care au plătită cotizația la zi.

 1. Alegerea Președintelui PNR se face cu cel puțin șapte zile înainte de data Adunării Generale a PNR.
 2. Pot candida pentru funcția de președinte al PNR membrii care au minim un an vechime în partid.
 3. Mandatul președintelui Partidului Noua Românie este de patru ani.
 4. Cu cel puțin două luni înainte de expirarea mandatului președintelui în funcție, Biroul Executiv Național decide înființarea Comisiei Electorale și stabilește regulamentul acesteia și procedurile de alegere a președintelui PNR.
 5. Dosarul de candidat la funcția de Președinte al PNR se depune în format electronic la Comisia Electorală.
 6. Comisia Electorală publică pe site-ul PNR, toate condițiile de înscriere pentru a fi ales în funcția de Președinte al PNR cât și calendarul alegerilor.
 7. Învestirea în funcția de Președinte al Partidului Noua Românie va avea loc în cadrul Adunării Generale a Partidului Noua Românie.
 8. Mandatul Președintelui PNR va începe în mod oficial după ce Președintele ales va depune jurământul de învestitură în fața delegaților participanți la Adunarea Generală.
 9. În cadrul Adunării Generale a PNR, Președintele Comisiei Electorale va citi în fața delegaților procesul verbal de validare a rezultatului alegerilor, iar mai apoi îl va invita pe Președintele ALES să depună jurământul de învestitură. Cu mâna pe biblie și pe Statutul PNR, Președintele Ales va rosti următorul jurământ: Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru dezvoltarea Partidului Noua Românie cât și pentru propășirea spirituală și materială a poporului român. Jur să respect Statutul PNR cât și Constituția și legile României, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale membrilor PNR cât și ale cetățenilor români, suveranitatea, independența unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!
 10. După ce a depus jurământul de învestitură și a semnat hârtia cu jurământul, document pe care îi înmânează Președintelui Comisiei Centrale, Președintele PNR va primi din partea Președintelui Comisiei Centrale, certificatul de președinte care consfințește validarea lui în funcția de Președinte al Partidului Noua Românie pentru următorii patru ani.
 11. După procedura de învestitură în funcția de Preeșdinte al PNR, procesul verbal al alegerilor de la scrutinul prezidențial, este depus la Tribunalul București pentru validarea oficială a Președintelui Partidului Noua Românie.