Noua Românie susţine impozitarea bisericilor. Să fim cu toţii egali în faţa legii

Noua Românie va depune un proiect de lege pentru impozitarea venitorilor obţinute de cultele religioase. În faţa legii pămâneşti, toţi trebuie să fim egali, fără favoritisme. 

Noua Românie susţine şi respectă libertatea religioasă pentru toţi românii, însă, cultele religioase trebuie să plătească impozite statului român pentru veniturile realizate. 

PNR nu mai susţine niciun fel de scutire de impozite pentru nimeni, întrucât, astfel niciodată nu vom reuşi să avem un buget sustenabil pentru dezvoltarea ţării.

În privinţa Bisericii Ortodoxe Române, PNR nu este de acord ca statul român să mai plătească salariile preoţilor.

Statul asigură aproximativ 60% la salariile personalului clerical şi neclerical din cadrul BOR.

Biserica Ortodoxă are capacitatea şi resursele necesare pentru a-şi plăti proprii preoţi şi angajaţi. 

PNR doreşte restituirea către cultele religioase a proprietăţilor şi terenurilor confircate de regimul comunist pentru a se repara aceste nedreptăţi.

În privinţa alocării de bani de la bugetul de stat pentru construcţia de noi biserici, PNR consideră că în România sunt destule biserici construite raportat la numărul şcolilor şi spitalelor. 

PNR va prioritiza veniturile colectate de la cetăţeni pentru dezvoltarea şcolilor, spitalelor, iar în privinţa bisericilor care necesită reparaţii pentru a putea fi salvate, va menţine un proiect naţional pentru lăcaşele de cult care sunt încadrate în categoria "monumente istorice şi de patrimoniu".

După ce vom rezolva problema cu şcolile şi spitalele, vom fi mai generos cu fondurile şi pentru biserici.

PNR doreşte ca activitatea politică să fie separată de cea religioasă întrucât nu este firesc să existe interferenţe între cele două domenii.