Noua Românie introduce votul electronic pentru toate tipurile de alegeri din România

În era tehnologiei, în ţara cu cei mai mulţi specialişti în IT,  este nepermis să mai votăm ca acum 100 de ani. Noua Românie introduce votul electronic pentru toate tipurile de alegeri din ţară. Românii vor putea vota oriunde s-ar afla, fără să mai fie nevoiţi să meargă fizic la secţia de vot.

Cetăţenii cu drept de vot pot alege să voteze electronic fie de la distanţă pe platforma securizată fie vin însecţia de vot unde în cabina de vot va fi un terminal electronic care îi va permite să voteze electronic în condiţii totale de securitate.

Prin introducerea votului electronic, prezenta la vot va fi masivă, cetăţenii români îşi pot alege primarii, consilierii, senatorii, deputaţii, preşedintele, chiar de acasă, din faţa calculatorului. Fără să fie nevoiţi să stea la cozi la secţia de vot.

Noua Românie revoluţionează alegerile din România

PNR propune introducerea pe buletinul de vot, indiferent de tipul de alegeri, a unei rubrici cu textul NICIUNUL DINTRE CANDIDAȚI. Astfel, alegătorul  va avea șansa să-și poată exprima dreptul de vot și să respingă toți candidații, în cazul în care consideră că niciunul nu merită votul său.

În cazul în care numărul voturilor înregistrate la rubrica NICIUNUL DINTRE CANDIDAȚI însumează 51% din numărul voturilor exprimate, toți candidații de pe listă vor fi invalidați și nu  vor mai avea dreptul să participe la următorul tur de scrutin.

Prin introducerea votului electornic, rezultatele se află imediat după închiderea procesului de votare. Totul rapid, modern şi transparent.