Români, să nu dăm puterea unui singur partid. Hai să construim o Nouă Românie dar cu alți politicieni

sebastian-popescu1-692x360.jpg

Tinerii români s-au unit în urma unei mari tragedii și au reușit să dărâme un Guvern și un primar de Sector. Dar ce se întâmplă efectiv în România după ce dai jos un Guvern? Cine vine în loc? Există marea posibilitate ca un singur partid să dețină în România și Guvernul și majoritatea în Parlament și Președintele și Serviciile Secrete, SRI și SIE. Adică cu alte cuvinte, să dețină PUTEREA doar PNL. Este bine oare ca un singur partid să dețină puterea în România?

Mă bucur că românii încep să se trezească la realitate, dau dovadă de spirit civic, ies în stradă, protestează, cer demisii și chiar reușesc să se facă auziți. Azi a picat Guvernul Ponta la presiunea străzii, Piedone e istorie, ce facem de mâine? Care este următorul pas? Să ajutăm PNL să vină pe cai mari la Guvernare cu PDL în desagă, bine ascuns?

Mi-aș dori ca tinerii care acum protestează în stradă în marile orașe ale României, să nu schimbe STÂNGA cu DREAPTA și apoi să plece liniștiți acasă și să-și vadă de treabă.

Soluția nu e să dai PUTEREA unui singur partid politic, indiferent cum se numește, cu atât mai puțin PNL, care numai liberal nu a mai rămas, după ce a fuzionat cu PDL.

Mi-aș dori ca tinerii care ieri strigau ”Vrem spitale nu Catedrale”, să nu uite cine a închis 72 de spitale în 2011. Dacă uităm și iertăm tot pe cei care și-au bătut joc de noi, doar pe principiul ”aleg răul cel mai mic”, merităm tot ceea ce ni se întâmplă.

PNL are acum Președintele României – Klaus Iohannis, PNL și-a pus oamenii și la SRI – Eduard Hellvig, și la SIE – Mihai Răzvan Ungureanu.

Este oare bine ca acum să oferim pe tavă PNL-PDL, și majoritatea parlamentară și Guvernul? Într-o democrație funcțională, puterea trebuie împărțită pentru ca sistemul democratic să funcționeze.

Soluția o reprezintă echilibrul de forțe și până la alegerile parlamentare la termen din noiembrie 2016, să avem stabilitate. Un guvern de tehnocrați ar putea fi o soluție de compromis până la alegerile din 2016.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece și să sperăm că tot ei, adică PNL, PDL, PSD, vor produce schimbarea în România. Schimbarea reală în România înseamnă un nou partid politic de la zero făcut, din români neafiliați politic, fără traseiști politici.

Vreau ca tinerii entuziaști care acum își strigă durerea în stradă să facă următorul pas normal, firesc. Să vină să construim împreună ceva durabil, serios, ca alternativă la actuala clasă politică.

Noua Românie este proiectul prin care putem să schimbăm lucrurile în România. Îi invit pe tineri să se alăture acestui proiect și să începem să construim o Nouă Românie.

Români, nu vă mai lăsați manipulați și prostiți încă odată tot de aceași politicieni. Nu le mai girați încă odată hoția. Nu doar protestați în stradă, hai să și construim o alternativă la actuala clasă politică. Hai să dezvoltăm împreună proiectul Noua Românie.

Soluția la actuala criză politică și socială nu sunt alegerile anticipate, ci un guvern de tehnocrați care să asigure guvernarea României și alegerile să se facă la termen, adică în noiembrie 2016. Astfel ar fi timp suficient ca noi partide curate să se înființeze și să poată schimba actuala clasă politică.

Acest nou proiect numit Noua Românie este format din tinerii români care s-au săturat să fie conduși de actualii politicieni. PNR e format din cetățeni simpli, tineri intelectuali care nu au nicio legătură cu actualul sistem politic corupt.