Alegerea noului Preşedinte al PNR, reprogramată pe 16 şi 17 ianuarie 2021

Biroul Executiv Naţional al PNR a decis în 6 ianuarie 2021, să amâne cu şapte zile, scrutinul pentru alegerea noului Preşedinte al Partidului Noua Românie. Membrii PNR îşi vor alege prin vot secret, electronic, noul Preşedinte pentru următorii patru ani, în data de 16 şi 17 ianuarie 2021.

Comisia Electorală a validat unica candidatură depusă pentru funcţia de Preşedinte al PNR. Actualul Preşedinte al PNR, Sebastian Popescu, membru fondator, este unicul candidat pentru un nou mandat de Preşedinte al Partidului Noua Românie.

Drept urmare, pe buletinul de vot, membrii PNR vor regăsi două opţiuni: DA şi NU. Dacă cel puţin 50%+1 din numărul voturilor valabil exprimate, vor fi pentru opţiunea de vot DA, Sebastian Popescu va fi desemnat Preşedinte pentru încă patru ani. În cazul în care, 50%+1 din voturi sunt cu opţiunea NU, scrutinul se invalidează, şi se va organiza o nouă rundă de alegeri cu alţi candidaţi.

 

Pot vota noul Preşedinte al Partidului Noua Românie, toţi membrii PNR care au cotizaţia plătită la zi, inclusiv pe luna ianuarie 2021.

Scrutinul electoral începe pe 16 ianuarie 2021 la ora 00,00 şi se încheie pe 17 ianuarie la ora 23,59.

Comisia Electorală pentru alegerea Preşedintelui PNR, aprobată de Biroul Executiv Naţional, are următoarea componenţă:

Adriana Popa - Preşedinte

Daniel Marian Preda - Membru

Andrei Obleagă - Membru

Andrei Moldoveanu - Membru

Mandatul de Preşedinte PNR este de patru ani şi începe din momentul în care acesta depune jurământul de învestitură în cadrul Adunării Generale din 24 ianuarie 2021.

Art. 37. Alegerea Președintelui Partidului Noua Românie. Președintele PNR este ales prin vot direct, secret, de către toți membrii activi ai partidului care au plătită cotizația la zi.

 1. Alegerea Președintelui PNR se face cu cel puțin șapte zile înainte de data Adunării Generale a PNR.
 2. Pot candida pentru funcția de președinte al PNR membrii care au minim un an vechime în partid.
 3. Mandatul președintelui Partidului Noua Românie este de patru ani.
 4. Cu cel puțin două luni înainte de expirarea mandatului președintelui în funcție, Biroul Executiv Național decide înființarea Comisiei Electorale și stabilește regulamentul acesteia și procedurile de alegere a președintelui PNR.
 5. Dosarul de candidat la funcția de Președinte al PNR se depune în format electronic la Comisia Electorală.
 6. Comisia Electorală publică pe site-ul PNR, toate condițiile de înscriere pentru a fi ales în funcția de Președinte al PNR cât și calendarul alegerilor.
 7. Învestirea în funcția de Președinte al Partidului Noua Românie va avea loc în cadrul Adunării Generale a Partidului Noua Românie.
 8. Mandatul Președintelui PNR va începe în mod oficial după ce Președintele ales va depune jurământul de învestitură în fața delegaților participanți la Adunarea Generală.
 9. În cadrul Adunării Generale a PNR, Președintele Comisiei Electorale va citi în fața delegaților procesul verbal de validare a rezultatului alegerilor, iar mai apoi îl va invita pe Președintele ALES să depună jurământul de învestitură. Cu mâna pe biblie și pe Statutul PNR, Președintele Ales va rosti următorul jurământ: Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru dezvoltarea Partidului Noua Românie cât și pentru propășirea spirituală și materială a poporului român. Jur să respect Statutul PNR cât și Constituția și legile României, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale membrilor PNR cât și ale cetățenilor români, suveranitatea, independența unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!
 10. După ce a depus jurământul de învestitură și a semnat hârtia cu jurământul, document pe care îi înmânează Președintelui Comisiei Centrale, Președintele PNR va primi din partea Președintelui Comisiei Centrale, certificatul de președinte care consfințește validarea lui în funcția de Președinte al Partidului Noua Românie pentru următorii patru ani.
 11. După procedura de învestitură în funcția de Preeșdinte al PNR, procesul verbal al alegerilor de la scrutinul prezidențial, este depus la Tribunalul București pentru validarea oficială a Președintelui Partidului Noua Românie.