Sebastian Popescu, reales Preşedinte al Partidului Noua Românie

Sebastian Popescu a fost reales în funcţia de Preşedinte al Partidului Noua Românie, cu un număr mult mai mare de voturi faţă de acum patru ani. Fondatorul PNR va ocupa funcţia de Preşedinte pentru următorii patru ani.

Membrii Partidului Noua Românie şi-au ales prin vot secret, timp de două zile, în perioada 16-17 ianuarie 2021, noul Preşedinte. Sebastian Popescu a fost unicul candidat înscris în competiţia elecotrală. Astfel că membrii cu drept de VOT au avut două opţiuni de vot: DA sau NU. 

Procesul de vot, desfăşurat în sistem electronic prin intermediul platformei interne a PNR, a început pe 16 ianuarie 2021 la ora 00.00 şi s-a încheiat pe 17 ianuarie la ora 23.59.

Comisia Electroală formată din Adriana Ileana Popa - Preşedinte Comisie, Andrei Alexandru Obleagă - Membru Comisie, Andrei Cosmin Moldoveanu - Membru Comisie şi Daniel Marian Preda - Membru Comisie, a validat scrutinul electoral şi l-a desemnat câştigător pe Popescu Sebastian Constantin.

Din cei 424 membri PNR cu drept de vot, la scrutinul electronic şi-au exprimat votul 281 de membri, adică 66,27% din totalul alegătorilor. 276 au fost de acord cu alegerea lui Popescu Sebastian Constantin în funcţia de Preşedinte al PNR, în timp ce cinci membri au votat împotrivă.

În urmă cu patru ani, Sebastian Popescu a candidat la funcţia de Preşedinte al PNR alături de Gabriel Dediu şi Robert Salamon. Din cei 408 membri cu drept de vot în anul 2017, 203 l-au votat pe Sebastian Popescu, 28 pe Robert Salamon iar 2 pe Gabriel Dediu. 

Deşi a fost unic candidat, Sebastian Popescu a primit cu 73 de voturi mai mult faţă de acum 4 ani, ceea ce denotă faptul că membrii PNR au încredere în el. 

Potrivit articolului 37 alin. 8 din Statutul PNR, "Mandatul Președintelui PNR va începe în mod oficial după ce Președintele ales va depune jurământul de învestitură în fața delegaților participanți la Adunarea Generală". 

Adunarea Generală a Partidului Noua Românie va avea loc pe 24 ianuarie 2021 la sediul central al PNR din Bucureşti. În consecinţă, Sebastian Popescu va ocupa funcţia de Preşedinte al Partidului Noua Românie pentru următorii patru ani, începând din 24 ianuarie 2021 şi până în data de 24 ianuarie 2025.

Sebastian Popescu, de profesie doctor medic veterinar, a intrat în istoria României drept cel mai tânăr candidat la alegerile Prezidenţiale, prin participarea sa în cursa electorală prezidenţială din anul 2019.