Manipulare ordinară marca PNL. Vor anticipate pentru ca partidele nou înființate să nu intre în Parlament

Sebastian-Popescu-692x360.jpg

Partidul Național Liberal în care s-a contopit PDL, prin vocea co-președintelui Alina Gorghiu anunță de două zile că vrea alegeri anticipate. PNL vrea acest lucru doar pentru a intra cu un număr uriaș de mandate în Parlament, la fel ca și PSD. Anticipatele elimină din start partidele nou înființate care nu au nicio șansă să intre în Parlament din simplul motiv că nu au timpul fizic necesar să se organizeze pentru campanie și nici nu dispun de fondurile necesare pentru cheltuielile electorale.

Devine tot mai evident faptul că PNL se află în spatele manipulării ordinare a tinerilor din ultimele zile, prin campanii furibunde în mediul online, profitând de tragedia din Club Colectiv, reușind astfel să dărâme Guvernul Ponta și astfel să vină ei la Guvernare.

Dacă nu le iese pasența cu Guvernul, PNL cere anticipate ca tot ei, pe ”val” fiind, să aibă majoritatea covârșitoare în Parlament.

Dacă se organizează alegeri anticipate, niciun partid nou înființat în acest an, sau în curs de înființare nu are vreo șansă de a intra în Parlament.

Motivul?

Nu au suficient timp pentru a se organiza intern, pentru a selecta candidați potriviți pentru Parlament, și nu au nici fabuloasa sumă de minim 2,5 miliarde de lei vechi pe care trebuie să o depună ca și garanție pentru fiecare din cei 469 de candidați pe care trebuie să-i înscrie în cursa electorală. Dacă se fac alegeri parlamentare anticipate se aplică tot legea cu votul uninominal care prevede depunere de garanții, 5 salarii minime pe economie pentru fiecare, adică 5250 lei. Acești bani sunt recuperați de la Autoritatea Electorală Permanentă doar dacă acel candidat câștigă mandatul în colegiu, sau obține minim 20% din numărul voturilor din acel colegiu.

Așadar PNL manipulează și dezinformează ordinar opinia publică, se folosește de protestele din stradă ca să vină la Putere și împreună cu Iohannis să dețină și Parlamentul și Guvernul, pe lângă SRI și SIE pe care le controlează prin Hellvig și MRU.

Români nu vă mai lăsați manipulați și mințiți în acest hal. Nu le mai faceți jocurile perverse și murdare. Ei nu vor nicio schimbare, ei nu vor să plece de la putere. Vor și mai multă putere.

Soluția la actuala criză politică și socială nu sunt alegerile anticipate, ci un guvern de tehnocrați care să asigure guvernarea României și alegerile să se facă la termen, adică în noiembrie 2016. Astfel ar fi timp suficient ca noi partide curate să se înființeze și să poată schimba actuala clasă politică.

Dacă se convoacă alegeri parlamentare anticipate nici Partidul Noua Românie nu va putea participa din simplul motiv că nu avem nici măcar banii pentru a depune garanțiile pentru cei 469 de candidați. PNR este un partid înființat de 2 luni, de tinerii care nu au făcut politică și care s-au săturat de actuala clasă politică. Suntem pe cont propriu, ne autofinanțăm prin cotizațiile de 5 lei plătite de fiecare membru. Suntem independenți și pe propriile forțe. Încercăm să schimbăm România, dar PNL și PSD se țin cu toate puterile de scaun și aranjează jocurile pentru ca doar ei să rămână acolo.

Iohannis, ajuns președinte doar prin voturile masive ale tinerilor din România și din Diaspora nu face decât să ne râdă în față și să își bată joc într-un mare fel. Anunță că la consultările pentru desemnarea unui nou premier va chema în premieră și ”societatea civilă”. Care societate civilă? Cea care-i cântă lui în strună precum lui Ceaușescu? Societatea civilă aservită lui care să îi joace rolul de figuranți în mascarada cum că el este popular și că îi pasă de popor? Nu vă mai lăsați prostiți și de Iohannis. Nu a făcut nimic pentru noi și nici nu o să facă. El vrea doar, citez ”Guvernul MEU”, el nu vrea un ”Guvern al României”.