PNR solicită de urgenţă anularea alegerilor locale din Bucureşti şi arestarea celor care au fraudat votul

Partidul Noua Românie solicită autorităţilor competente să demareze proceduri de anulare a alegerilor locale din Bucureşti întrucât există dovezi clare că rezultatul a fost viciat.

Solicitarea PNR vine ca urmare a imaginilor difuzate vineri seară de postul naţional de televiziune, România TV, în care este surprinsă candidata USR-PLUS, intrând în camera unde erau depozitaţi sacii cu voturile de la Sectorul 1. Clotilde Armand este filmată în timp ce dă indicaţii altor persoane prezente în camera de depozitare a voturilor şi chiar se apucă să numere buletine de vot. 

"În calitate de Preşedinte al Partidului Noua Românie dar şi în calitate de candida la funcţia de Primar General al Capitalei, întrucât PNR a avut candidaţi şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, solicit extinderea anchetei penale de către SIIJ către toate sectoarele Capitalei şi procurorul de caz să dispună renumărarea tuturor voturilor. Imaginile difuzate de România TV arată în ce hal au fost fraudate alegerile. Potrivit legii electorale, nu este permis accesul candidaţilor sau al altor persoane, în afară de membrii Biroului Electoral de Sector, în  spaţiul unde sunt depozitate buletinele de vot şi procesele verbale. Este clar că votul a fost comproms. Clotilde Armand nu avea ce să caute în acea cameră şi nici să atingă buletinele de vot. Procurorul care a ocupat funcţia de Preşedinte al Biroului Electoral de Sector 1, este direct repsonsabil de vicierea rezultatului alegerilor de la Sectorul 1. Întrucât consider că rezultatul votului a fost profund viciat nu doar pentru alegerea Primarului Sectorului 1, solicit renumărarea voturilor din toată Capitala pentru toate tipurile de alegeri şi anchetarea celor care au contribuit direct sau indirect la vicierea rezultatului alegerilor locale din Bucureşti. Este extrem de grav faptul că în anul 2020, în Capitala României se pot produce astfel de fraude grosolane la un vot. Autorităţile competente trebuie să se sesizeze de îndată şi să aplice legea indiferent de persoane şi interese politice. Dacă ne batem joc de alegeri în aşa hal, nimeni nu mai vine să voteze. Cetăţenii îşi vor pierde şi mai mult încrederea în alegeri şi politicieni. Imaginile surprinse la Sectorul 1 arată că alegerile au fost fraudate şi ele trebuiesc în mod logic şi normal, anulate", a declarat Preşedintele PNR, Sebastian Popescu.