PNR solicită anularea ordinului cu privire la suspendarea internărilor şi intervenţiilor chirurgicale pentru bolnavi

Partidul Noua Românie solicită Ministerului Sănătăţii să anuleze ordinul prin care s-a dispus suspendarea pentru o lună de zile a internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă urgenţe. Prin acest ordin, Guvenrul României încalcă dreptul constituţional al românilor cu privire la accesul la servicii medicale.

 

Preşedintele Noua Românie, Sebastian Popescu consideră că acest ordin este profund ilegal şi imoral, menit să îngrădească deptul românilor la sănătate.

"După ce toată vara au stat şi s-au plimbat în vacanţe, fără să pregăteacă sistemul medical pentru valul patru al pandemiei, guvernanţii vin acum şi mai dau o lovitură dură românilor. Le interzic accesul la servicii medicale pe motiv de pandemie. Această decizie este criminală. Orice afecţiune medicală poate să devină gravă de la o oră la alta dacă nu este tratată. Milioane de români plătesc asigurări medicale iar când este vorba să beneficieze de servicii medicale li se spune că sunt suspendate pentru 30 de zile. Acest Guvern incompetent dovedeşte şi o intenţie de-a dreptul criminală. Solicit în numele PNR, Ministrului Sănătăţii şi Premierului să nu se joace cu sănătatea românilor şi să anuleze de îndată acest ordin criminal. Să nu se mai joace de-a guvernarea şi să nu se mai joace cu vieţile românilor. În curând vor plăti scump toate aceste decizii aberante şi îndreptate împotriva românilor", a declarat Preşeidntele PNR, Sebastian Popescu.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat luni seară, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.