PNR cere teste Covid 19, gratuite pentru toţi românii. Doar prin testare şi izolare putem stopa transmiterea virusului

Partidul Noua Românie solicită Ministerului Sănătăţii să testeze periodic şi în mod gratuit, românii pentru a depista persoanele infectate cu noul coronavirus. PNR consideră că doar printr-o testare masivă se poate stopa răspândirea coronavirusului în România. În acest moment, când rata de infectare şi deces atinge record după record, vaccinarea nu mai reprezintă o prioritate întrucât nu va ajuta la stoparea răspândirii COVID 19.

Testare, izolare şi tratare, trebuie să fie cele trei priorităţi zero ale Guvernului României pentru a opri valul patru al pandemiei din România. Fără o testare masivă, nu se pot identifica persoanele infectate şi astfel se menţine focarul de infecţie la nivel naţional.

Întrucât nivelul de trai al majorităţii românilor nu le permite să se testeze periodic din propriul buzunar, PNR solicită ca Ministerul Sănătăţii să ofere în mod gratuit, lunar, un număr de teste rapide antigen.

"Dacă nu testăm şi nu facem anchete epidemiologice şi astfel să putem izola persoanele infectate, nu vom întrerupe niciodată lanţul de transmitere al virusului. Românii nu au bani să se testeze periodic şi de frică, nici nu anunţă DSP-urile atunci când prezintă simptome de boală şi astfel contribuie la răspândirea coronavirusului. Soluţia nu e să închidem oamenii în case şi astfel spunem că am rezolvat problema transmiterii virusului. Oamenii trebuie să îşi trăiască viaţa, zi de zi, au familie, au probleme, au loc de muncă, toate astea nu se opresc în loc pentru că există acest virus. Intervine instinclul de supravieţuire al fiecărui om şi el nu se va supune regulilor atunci când are probleme reale şi urgente de rezolvat. Statul român prin instituţiile sale trebuie să ajute cetăţenii, să îi testeze gratuit, să îi protejeze şi după caz să îi trateze fie la domiciliu pentru formele uşoare care nu necesită internare, fie la spital pentru cei cu forme medii sau grave. Să insişti acum cu vaccinarea ştiind bine că trebuie să treacă cel puţin o lună de la prima adminsitrare pentru a se produce o imunizare şi în condiţiile în care nu poţi vaccina în câteva zile, 7 milioane de persoane, mi se pare o mare prostie. Vaccinarea nu trebuie să mai reprezinte acum o prioritate în condiţiile în care la ATI nu mai sunt locuri, Unităţile de Primiri Urgenţe sunt sufocate de noile cazuri iar ambulanţele nu mai fac faţă la apelurile venite de la cetăţeni. Doar cu un management medical de excepţie, se poate trece această criză sanitară majoră şi fără precedent în România. Spitalele trebuiesc dotate cu medicamentele necesare iar personalul medical trebuie coordonat impecabil pentru a se evita alte tragedii. Secţiile ATI trebuie să elibereze paturi şi ca urmare a vindecării unor bolnavi, nu doar prin decese.", a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Românii pot primi acele teste rapide antigen fie prin poştă, fie prin intermediul medicilor de familie.