Curtea Constituțională a României s-a autodesființat. De azi nu mai avem Constituție. Începe haosul în toată țara!!!

Curtea Constituțională a României a decis azi, 9 noiembrie 2022, să arunce la coș Constituția României și implicit să se autodesființeze. Judecătorii CCR au respins contestațiile depuse de Avocatul Poporului și de către parlamentarii AUR și USR la modificările aduse legilor justiției prin care magistrații nu mai sunt sancționați disciplinar dacă nu respectă deciziile CCR.

Curtea Constituțională a dovedit azi că este doar un instrument politic care execută la comandă politică. Judecătorii CCR au decis că e bine dacă magistrații nu vor respecta deciziile pe care ei le adoptă în cadrul Curții Constituționale. Adică de azi, nu mai avem nici Constituție și nici Curte Constituțională.

”Sunt consternat de decizia de azi a Judecătorilor CCR. Erau ultima speranță în apărarea Constituției și în repararea legilor greșite din domeniul justiției. Însă azi, a picat și ultima redută constituțională. De azi, judecătorii și procurorii nu vor păți absolut nimic dacă nu vor respecta deciziile CCR. Adică românii se pot duce în instanță, pot invoca deciziile CCR, dar ..degeaba...judecătorii vor ține cont de ele doar dacă au chef. Va începe haosul în toată justiția. De azi, CCR ne spune că deciziile sale care potrivit Constituției, sunt OBLIGATORII, nu mai trebuiesc respectate. După o astfel de decizie șocantă și profund neconstitușională, Curtea Constituțională este inutilă și trebuie să dispară. Și Judecătorii CCR au vândut interesul național sub pretextul că așa vom fi primiți în Schengen și că ne va fi ridicat MCV. Încă odată executăm ce vor alții din afara țării, în continuare suntem sclavi în propria țară pentru că am avut neinspirata idee de a vota în continuare tot PSD și PNL. Române, dormi în continuare liniștit, tocmai ai rămas fără Constituție”, a declarat Președintele PNR, Sebastian Popescu.

Dacă în privința unor contestații, judecătorii se pronțau și după șase luni, sau ani de zile, în cazul acestor contestații la legile justiției, CCR s-a miscat cu viteza luminii și le-a respins în bloc, fără să motiveze pe scurt, decizia, în comunicatul de presă de azi. Iar ședința CCR nu a fost publică și nici nu a fost transmisă live pe site-ul CCR. Adică totul rapit, ascuns și la loc comanda.