PNR cere demiterea lui Lucian Bode din funcția de Ministru de Interne după ce Universitatea Babeș-Bolyai confirmă plagiatul din teza de doctorat

Partidul Noua Românie solicită demiterea de urgență a lui Lucian Bode din funcția de Ministru al Afacerilor Interne, ca urmare a deciziei Comisiei de Etică de la Universitatea Babeș-Bolyai prin care se confirmă plagiatul din teza de doctorat.

”Lucian Bode nu mai trebuie să stea nicio secundă în funcția de Ministru al Afacerilor Interne, după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a confirmat plagiatul din teza de doctorat. O instituție de învățământ de înalt prestigiu, confirmă că Lucian Bode a furat, pentru că asta înseamnă plagiatul. Drept urmare, în Guvernul României nu mai poate rămâne un astfel de ministru hoț și plagiator. Solicit în mod public ca Prim Ministrul României, Nicolae Ciucă să îl demită pe Lucian Bode din funcția de Ministru al Afacerilor Interne. Însă, ținând cont de faptul că și Prim Ministrul Ciucă este suspectat de plagiat pentru propria teză de doctorat, mă îndoiesc că îl va da afară din Guvern pe Dottore Bode. Cu astfel de decidenți politici lipsiți de etică, bun simț și o minimă pregătire intelectuală, România nu se poate dezvolta și nu poate fi respectată de alte țări. De aceea este necesară demiterea lui Bode de la Interne”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR.

Punctul de vedere al UBB cu privire la teza de doctorat a domnului Lucian Bode Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.