PNR cere demiterea de urgență a lui Predoiu din funcția de Ministru al Justiției după ce acesta a dezvăluit că știe sentințele din dosar înainte ca judecătorii să se pronunțe

Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Constantin Popescu, solicită Primului Ministru al României, Nicolae Ciucă, să-l demită de urgență pe Cătălin Predoiu din funcția de Ministru al Justiției. Predoiu a dezvăluit la Europa FM că știe înainte cu trei săptămâni, sentința ce ar urma să o pronunțe Curtea de Apel București în dosarul lui Dan Hossu, soțul fostului șef DIICOT, Georgiana Hosu.

Solicit premierului Ciucă să-l demită din funcție pe Cătălin Predoiu. Acest domn mai poate sta nici măcar o secundă în funcția de Ministru al Justiției după ce a recunoscut public, că ””s-a informat din surse neoficiale”, despre achitarea lui Dan Hosu, în condițiile în care Curtea de Apel are termen abia în 7 februarie 2023. Cătălin Predoiu confirmă că defapt el știe sentințe din dosarele de judecată, cu mult timp înainte ca judecătorii să dea sentința. Ce justiție este asta? Unde este independența și corectitudinea din justiție? Care sunt sursele neoficiale la care are acces Predoiu când vine vorba de justiție? Ministrul Justiției încă în funcție, pentru că nu are pic de demnitate pentru a-și da demisia, ne spune nouă românilor că el știe tot ce decid judecătorii, înainte ca aceștia să facă publică sentința. Acest lucru este de o gravitate fără precedent și practic aruncă în aer justiția din România, care se pare că este subordonată politic și câmpul tactic încă mai există”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR.

Cătălin Predoiu confirmă că s-a informat din ”surse neoficiale”, cu privire la sentința din dosarul lui Dan Hosu.

”În data de 18.01.2023, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei”, difuzată de postul „Europa FM”, am făcut o afirmație eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale. Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale. Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea”, transmite Cătălin Predoiu, Ministru al Justiției.