Precizări PNR: Noua Românie nu are nicio legătură cu George Simion și Diana Șoșoacă

Partidul Noua Românie precizează faptul că nu are nicio legătură cu alte formațiuni politice din România sau din afara țării. Precizările vin ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, prin care tot mai multe persoane sugerează legături între PNR și partidul lui George Simion și cel al senatoarei Diana Șoșoacă.

”Urmare a informațiilor apărute în mediul online, doresc să aduc lămuriri și să dezvălui adevărul legat de presupusele legături dintre Partidul Noua Românie și alte formațiuni politice, în special cu AUR și cu SOS al lui Diana Șoșoacă. În primul rând, țin să subliniez faptul că PNR este un partid independent și neafiliat, care își desfășoară activitatea într-o manieră strict autonomă. Nu avem nicio alianță sau legătură formală cu vreun alt partid politic din România. Suntem singurii care nu primim membri din alte formațiuni politice. Ne concentrăm exclusiv pe interesele și valorile cetățenilor români, fără niciun fel de influențe sau presiuni exterioare. Informațiile care au circulat în presă și pe internet în legătură cu presupuse conexiuni între PNR și George Simion, președintele AUR, și Diana Șoșoacă nu au nicio bază reală. Am primit o invitație din partea domnului Simion, de a participa la evenimentul AUR de lansare a candidaților la europarlamentare, însă nu am dat curs invitației. Iar cu doamna Șoșoacă nu am avut nicio discuție niciodată, în niciun context. Tangențial, în campania electorală din 2020, ne-am aflat preț de jumătate de oră în aceeași încăpere la o reuniune politică. În calitate de președinte al PNR, îmi asum responsabilitatea de a clarifica aceste aspecte și de a reafirma angajamentul nostru ferm față de transparență și integritate. Suntem o forță politică nouă, dedicată să promoveze valorile democrației, statul de drept și bunăstarea cetățenilor noștri. Ne angajăm să fim mereu sinceri și onești în relația cu poporul român. Vă asigur că Partidul Noua Românie continuă să își desfășoare activitatea în interesul românilor și că rămâne un pilon solid al democrației și al progresului în țara noastră. Vom continua să luptăm pentru o societate echitabilă, pentru respectarea drepturilor și libertăților individuale și pentru o Românie mai bună și mai prosperă”, a declarat Președintele PNR, Sebastian Popescu.

Partidul Noua Românie menține un dialog cu alte formațiuni politice, participă atunci când dispune de timp, la evenimentele politice la care este invitat, însă nu am semnat nicio colaborare sau alianță politică sau electorală cu niciun partid. 

Partidul Noua Românie a fost fondat în anul 2015 și de opt ani de zile de când există, nu a recrutat niciun membru de la alte partide și nici nu a avut alianțe cu vreo formațiune politică. Rămânem fermi, consecvenți și onești cu românii încâ din prima zi Noua Românie.

Știm că politicienii una spun și alta fac, însă nu este cazul nostru. Partidul Noua Românie se ține de cuvânt.