Partidul Noua Românie condamnă atitudinea autorităților de a ascunde faptul că o dronă rusească a căzut pe teritoriul României

Partidul Noua Românie acuză autoritățile române că au ascuns timp de trei zile informații despre faptul că o dronă rusească a căzut pe teritoriul României. O astfel de atitudine nu face cinste României și aruncă o umbră asupra încrederii și capacității statului român de a controla granția NATO.

Partidul Noua Românie exprimă îngrijorarea sa profundă cu privire la incidentul recent legat de drona rusească căzută în România și gestionarea sa de către autoritățile române. Acest eveniment, care a implicat o dronă militară rusească căzută în apropierea graniței cu Ucraina, a stârnit preocupări serioase în rândul cetățenilor români și al partenerilor noștri internaționali.

”Este inadimisibil ca Președintele României, Klaus Iohannis, Primul Ministru, Marcel Ciolacu, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr și Ministrul Afacerilor Externe, la unison, marți, să infirme vehement faptul că drona a căzut în România. Iar azi, brusc, să se sucească și cu jumătate de gură să recunoască că au găsit ceva ...resturi de dronă și cercetează să vadă proveniența lor. Nu este admisibilă o astfel de atitudine publică din partea principalilor lideri ai țării. Nu poți să negi cu atâta vehemență și în nici 24 de ore să te sucești. Asta denotă incompetență crasă, lipsă totală de profesionalism și minciună. Într-un stat democratic, european și membru al NATO, liderii nu pot avea un astfel de discurs mincinos și lipsit de credibilitate”, a declarat Președintele PNR, Sebastian Popescu.

Inițial, atât Președintele României, Klaus Iohannis, cât și Primul Ministru Marcel Ciolacu, Ministrul Apărării Angel Tîlvăr și Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, au negat vehement informațiile cu privire la prezența dronelor rusești pe teritoriul nostru. Această abordare de a minimaliza și nega gravitatea situației nu a făcut decât să creeze confuzie și să pună în pericol încrederea publicului în capacitatea autorităților de a gestiona astfel de incidente delicate.

Astăzi, autoritățile române au confirmat faptul că au găsit fragmente din drona rusească căzută în România, în apropiere de granița cu Ucraina. Această confirmare subliniază necesitatea unei abordări transparente și responsabile în gestionarea astfel de situații sensibile din partea autorităților noastre.

Partidul Noua Românie consideră că în fața acestor evenimente, guvernul român trebuie să acționeze cu determinare și să se asigure că se desfășoară o anchetă completă și transparentă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

În plus, este esențial ca autoritățile să comunice cu transparență cu cetățenii și partenerii noștri internaționali pentru a evita orice ambiguitate sau dezinformare. Siguranța și suveranitatea României trebuie să fie întotdeauna priorități absolute.

Partidul Noua Românie va urmări cu atenție evoluția acestei situații și va continua să apere interesele naționale și securitatea țării noastre.